Sayın Bakanım bugün mesleğinde 20 yılını tamamlamış ve her zaman aktif olarak yoğun bakımda nöbet tutan personelin eve çocuklarının yanına gitmeden hıçkıra hıçkıra ağlamasının ve isyanının serzenişlerini size yazmak istiyorum. İsyanı yoğun bakımda görevlendirilmesine değildi. İsyanı yaşadığı haksızlığa ve adaletsizliğe idi.

İki cümlesinden biri "ihtiyaç var ise elbette ama neden adaletsiz davranılıyor"du.

Sayın Bakanım bu dönemde bunları yazmak acı ama sahada çalışan personelin motivasyonu bozan görevlendirmeleri dile getirmek istiyoruz.

Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlardan özellikle Pandemi hastanesi olarak görev yapan hastanelerin kadrosunda bulunan personel il-ilçe sağlık müdürlüğü, ADSM, ve başka kurumlara yapılan geçici görevlendirmeler sonlandırılmadığı gibi süreç başladığında da yapılan yeni görevlendirmeler oldu. Bakanlık sisteminde nasıl gözüküyor bilmiyoruz ama il-ilçe sağlık personeli hukuk büro, personel özlük v.b. görevlendirmeleri devam ediyor. Duyduğumuza göre esnek mesai uygulamasınada geçilmiş.

Hastanelerde birimler kapatıldı. Kapatılan birimler Covid-19 pandemisi nedeni ile yeniden açılıyor. Kapatılan servislerin sorumlu hemşireleri süpervizör, koordinatör adı altında görevlendirilirken açılan covid 19 birimlerine yeni sorumlular görevlendirilmekte ve sahada iş gücü kaybına neden olmaktadır.

Esnek mesai uygulaması adı altında veri giriş elemanları evlerine gönderilirken, sağlık personeli sağlık Bakım Hizmetleri müdürlerine veri toplamak için görevlendiriliyor ve inanın bu personel daha mesleğinin baharında

BAKANIM ŞU SORULARIN CEVABINI LÜTFEN GENEL MÜDÜRLERİNİZDEN İSTEYİNİZ!

  1. Sorumlu yardımcısı v.b adlar altında görevlendirmeler yapılıyor mu?

  2. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür ve Yardımcılarının arkadaşlarından nöbet tutan var mı? Yoksa farklı adlar altında görevlendirme mi yapılmış?

  3. Başkan, başkan yardımcısı eşleri, komşuları nerelede çalışıyorlar?

  4. Bu dönemde obezite hemşiresi, eğitim hemşiresi, diyabet hemşiresi, gebe okulu hemşiresi il-ilçe sağlık müdürlüğünde ve hastanelerde aktif değerlendiriliyor mu?

  5. İl ve ilçe sağlık müdürlükleri ile 112 başhekimliklerinde kalite birimi çalışanları pandemi günlerinde ne iş yapıyorlar?

Bakanım bir mücadele var ise sahada tüm personele ihtiyaç var ise mücadelede herkes eşit olmalıdır. Sahada usulsüz yapılan görevlendirmelere son verilmez ise çalışanın motivasyonu bozuk şekilde mücadeleye yenik olarak başlayacaktır.

Lütfen sahayı yöneticilerden değil, çalışanlardan dinleyin. Sağlık personelinin sesi olan sendikalarda sahada yaşanan bu durumlara zaten tepki göstermektedir. Lütfen sağlık çalışanlarının sesini duyun.

Editör: Haber Merkezi