Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu 58 hekimle yaptığı toplantıya ait video kesitleri yayınlamaya devam ediyor.

Koca’nın yayınladığı videolardan sonra toplantıya katılan hekimlerden Tutku Tanrıkulu Tek Bakan Koca’ya tepki gösterdi. Tepkinin ardından Bakan Koca’nın paylaşımını silerek yenisini yayınladığı görüldü.

BİZİ HEDEF TAHTASINA OTURTMAYIN

Toplantıya katılan Tek, “Sayın Bakanım, videoyu olduğu gibi yayınlamanızı talep ediyoruz. Konuşmalarınızı biraz oradan biraz buradan kolaj yapıp farklı anlamı yansıtacak şekilde değil. Şık bir davetti, tepki aldık bir çok kişiden, sizden talebim bizi daha fazla hedef tahtasına oturtmamak. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

KOCA'NIN YENİ PAYLAŞIMI:

BAKAN KOCA'DAN "HASSASİYET" ÇAĞRISI

Sağlık çalışanlarına yönelik mesajlarını da toplantıda paylaşan Koca, salgınla mücadele döneminde gösterilen özveriye işaret ederek, "Sağlık kurumlarının kapısından içeri adım atan her hasta benim hastamdır." ifadesini kullandı. Koca, sağlık sistemindeki sorunların iş birliği içinde çözüme kavuşturulmasının önemini vurguladı.

Koca, "Hekimlerin kavuştuğu imkanlar uzun zamandır hak edilmişti. Sağlık çalışanlarımız için yapılanlar, aynı zamanda 85 milyon insanımız için yapılmıştır. Yapılanların, aynı zamanda, salgınla mücadelenin bu kahramanlarına milletimizin teşekkürü anlamını içerdiği de düşünülmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca ayrıca sağlık meslek grupları arasında iş birliği ve uyuma önem verilmesini, hastalara olumlu yaklaşılmasını, yaşlılar, engelliler ve çocuklar gibi özel gereksinimli bireylere sağlık hizmetlerinde özel ilgi gösterilmesini istedi.