Twitter’da “Medipol Hastanesi tüm halka ücretsiz olarak hizmet verecek” ifadesinin TT olmasının ardından binlerce kişi Bakan Koca’nın sahibi olduğu Medipol Hastanesini telefon yağmuruna tutarak santrali kilitledi.

Dün akşam saatlerinde sosyal medyada ilginç bir olay yaşandı. Medipol hastanelerinin halka ücretsiz olarak hizmet vereceği şeklindeki haber sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Adıyaman Üniversitesi’nde tıp fakültesi öğrencilerine hitaben yaptığı:

"Ücret artışına endeksli bir saygınlık, para gibidir kolay erir. Saygınlık düz düşünülecek konu değildir. Bence, özle ilişkilidir. Ücret madde ise saygınlık manadır. Başkasına borçlu olunmayan saygınlık kaybedilmez. Böyle bakarsak, saygınlığımızı yükseltmenin birçok yönden bize bağlı olduğunu da görürüz. Hekimlerin haklarının işçi söylemiyle kazanılamayacağını görürüz."

Açıklamasının yanlış anlaşılarak Özel Medipol Hastanelerinde vatandaşa ücretsiz muayene imkanı getirildiği şeklinde anlaşıldı.

YANLIŞ HABER DEDİLER

Bir anda Twitter’da kulaktan kulağa yayılan bu yanlış anlaşılma sonrasında Twitter’ın ilk gündem maddesini bu konu oluşturdu. Medipol hastanesinin çağrı merkezinin kilitlendi öğrenilirken çağrı merkezindeki görevlilerin haberin yanlış olduğunu ifade ettikleri söylendi.

KOCA'YA TEPKİ GÖSTERDİLER

Hastaneyi arayan binlerce vatandaş ise böyle bir hizmetin olmadığını öğrenince sosyal medyadan Koca’ya tepki göstererek “yürüyüş düzenleyeceklerini” ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi