SaglikpersoneliHABER.NET olarak Doktor Fahrettin Koca’nın Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Tıp Fakültesi öğrencilerine yaptığı konuşmada hekimlerin hemşirelik işi yaptığını söylediği bölümün ses kaydını Cumartesi günü yayınladık. Haberimiz sonrası özellikle sosyal medyada hemşireler Bakan Koca’ya tepki gösterdi.

Programda öğrencilere seslenen Sağlık Bakanı Koca, “Yer yer hekim arkadaşlarımızın hemşirelik dahil olmak üzere sekreterlik yaptığını da görüyoruz” diyerek tepkilerin odağına oturmuştu. Konuşmanın tamamını izlemek için “Sağlık Bakanı Koca: Hekim Arkadaşlarımızın Hemşirelik Yaptığını da Görüyoruz” başlıklı haberimize TIKLAYABİLİRSİNİZ.

SaglikpersoneliHABER.NET YAYINLADI, İSTİFA ET TEPKİLERİ YÜKSELDİ!

SaglikpersoneliHABER.NET ‘in yaptığı haber sonrası gelen tepkiler üzerine Bakan Koca sosyal medya hesabından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Tıp Fakültesi öğrencilerine yaptığı konuşmadan bir kesit paylaştı. Koca, öğrencilere yaptığı konuşmanın farklı bir bölümünü yayınlayarak adeta tepkilere cevap verdi.

KOCA: KARDEŞANE HİZMET ŞEKLİNE DÖNELİM

Koca’nın yayınladığı videoda “Tıbbiyelileri ayıralım, hemşire arkadaşlarımızı da ayıralım. Ebe arkadaşlarımızı da ayıralım. Fizyoterapist arkadaşlarımızı da ayıralım. Bunun sonu olmaz. Bizim bu anlamda sağlık meslek mensupları olarak; Hekimler başta olmak üzere bir bütün olarak kardeşane bir hizmet şekline dönmemiz gerekiyor.” Dedi.

KOCA: YANLIŞ YAPIYORUZ!

Konuşmasına “Emin olun yanlış yapıyoruz” diyerek devam eden Koca, Biz görev tanımını yaparken bir görev tanımı yapıyoruz. Ama bu görev tanımını yaparken sahada bu görev tanımının yer yer gereği dışında hareket ettiğimizi de biliyoruz. Bunu yaparken hizmet onu gerektiriyorsa gereğini yapıyoruz.” dedi.

HEKİM HEMŞİRE İŞİNİ, HEMŞİRE DE HEKİM İŞİNİ YAPIYOR!

Hekimlerin yeri geldiğinde hemşirelerin yapması gereken işi yaptıklarını, Hemşirelerinde yeri geldiğinde bizim (hekim) yapmaması gereken işi yaptığını görüyoruz” diyen Sağlık Bakanı Koca, diğer sağlık çalışanları için de bu durumun geçerli olduğunu kaydetti.

Birlik mesajı veren Sağlık Bakanı Koca, “bir bütünlük içinde ne olursunuz asla ve asla ayrımcılık içinde hizmet etmeyelim.” İfadelerini kullandı.

BAKANLIK BİR KESİME ÇUVALLA DİĞER TARAFA AVUÇLA VERİYOR

Bakan Koca’nın yayımladığı videoya sağlık çalışanlarından gelen tepkiler devam etti. Hemşirebeey kullanıcı ismini kullanan sağlık personeli tepkisinde,” madem sahada birbirimizin görevlerini yapıyoruz, teşvik ödemelerindeki o fark 14 kat olmamalı. Hekimleri yüksek alsın ama bir kesime çuvalla verirken diğer tarafa avuçla vermek adil değil” ifadelerini kullandığı.

Editör: Haber Merkezi