Covid-19'un yeniden tırmanışa geçtiği bugünlerde ameliyatların hala yapılıyor olmaması, birçok hastanenin pandemi nedeniyle normal poliklinik yapamaması gibi nedenlerden dolayı hastanelerin gelirleri önemli ölçüde düşmüş ve Haziran ayına ait ek ödemeler dağıtılamamıştı.

Hem hastane gelirlerinin düşmesi hem de normal zamanda dahi birçok hastanenin performans ek ödemesi yapamadığı göz önüne alındığında sağlık çalışanları temmuz ayında adeta hüsranı yaşamışlardı.

Sağlık çalışanlarının ek ödemelerin pandemi sürecinin tüm yoğunluğuyla devam ettiği bugünlerde yeniden tavandan verilmesi talebi birçok kesim tarafından dillendirilmiş, bakanlığa ve sendikalarabu konudaki taleplerini dile getirmişlerdi.

BAKAN KOCA TALİMAT VERDİ: TAVAN EK ÖDEME ÇALIŞMASI SÜRÜYOR!

Bugün Sağlık Bakanlığı kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre, tavan ek ödemelerinin devam ettirilmesi ve daha adaletli bir dağıtım modelinin ele aldığı ek ödeme çalışmasının Bakanlık gündeminde olduğunu öğrendik. Bakan Dr. Fahrettin KOCA'nın üzerinde durduğu çalışmanın kısa sürede sonuçlanması ve en geç eylül ayı itibariyle tüm sağlık çalışanlarının bordrolarına ek ödeme tutarlarının tavandan yansıyacağı görüşü kaynaklarımız tarafından edindiğimiz bilgiler arasında.

Hazine Bakanı Albayrak: Bakan Kocayla Sağlık Çalışanlarımıza Maddi Neler Yapabilirizi Konuşuyoruz haberi için tıklayınız

Not: Bu konuda daha önce bir takım haber sitelerinde Maliye Bakanlığına başvuruda bulunulduğu, Maliye Bakanlığının cevabı beklenildiği gibi uygulamadan ve Sağlık bakanlığının işleyişinden yoksun haberler çıkmış olsada, özellikle tavan ek ödeme gibi bir uygulamanın matbu A4 kağıtlara yazılmış resmi yazılarla çözülemeyeceği, Bakan Dr. Fahrettin Koca gibi bir iradenin sahiplenmesiyle gerçekleşeceği sağlık camiasının ortak görüşü olarak biliniyor.