Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Değerli Aile Hekimleri ve ASM çalışanları” diyerek “gözümüz aydın demeye az kaldı. Gece yarısı bile olsa diyebiliriz” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün yaptığı ek ödeme, performans gibi paylaşımlarla dikkat çekmeye devam ediyor.

Dün de yine sosyal medya hesabında Döner Sermaye Yönetmeliği‘nde aile hekimlerinin kapsam dışı bırakılacağı ve üniversite hastanelerini içermeyeceğine yönelik iddiaların tam tersi olduğunu ifade etmişti.

Bakan Koca Paylaşımında Şu İfadelere Yer Vermişti: “HATIRLANACAĞI GİBİ, Döner Sermaye Yönetmeliği yayımlandığında aile hekimlerinin kapsam dışı bırakılacağı, döner sermaye ek ödemesi uygulamasının üniversite hastanelerini içermeyeceği gibi düşünceler ileri sürülmüştü. Cumhurbaşkanımızın dünkü açıklamaları tam tersini ortaya koydu.”

Sağlık Bakanı Koca kabine toplantısının ardından da basın mensuplarına “hekim ve çalışan arkadaşlarımızın mutluluğu ile sorunların daha kolay çözüleceğini emin olun” açıklamasını yapmış “yılsonuna kadar her Polikliniğe bir sekreter hedefi ile hekimlerimizi daha çok hastalarına odaklanmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.