Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 4924 sayılı Kanun kapsamında görev yapan sözleşmeli sağlık personeli kadrolarında önceliğin yandan uzmanları ile birlikte DHY tamamlayan hekimler de olduğunu belirtti.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27.000 oldu. Daha uygun koşullarda istihdam fırsatı doğuyor. Artan sözleşmeli kadrolarımızda, öncelik, yan dal uzmanlarıyla hizmet yükümlülüğünü tamamlamış hekimlere verilecek. Hayırlı olsun.

4924 sayılı kanuna istinaden istihdam edilen sözleşmeli sağlık personellerinin hizmet birimleri geçtiğimiz gün yayınlanan resmi gazete ile yeniden belirlenmiştir. Dağıtımı yapılacak sözleşmeli sağlık personeli pozisyon sayısı 27.000’i geçmemesi kararlaştırılırken kadro birimlerinin yeniden belirlenmesi amacıyla Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 4924 sayılı sözleşmeli personel pozisyonuna geçişe dair işlemleri durdurmuştu.

Yeni Bir Personel Alımı Yok

Diğer taraftan sözleşmeli sağlık personeli istihdamına yönelik pozisyon sayısı ile ilgili her yıl yapılan Resmi Gazete kararı bu yılda yeni bir sağlık personeli alımı gibi bazı internet siteleri tarafından yorumlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar yeni bir personel alımı olmayıp 4924 sayılı statüye göre çalışan sözleşmeli personelin birimlerinin güncellenmesinden ibaret oldu unutulmamalıdır.