Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi gören babasına refakat eden hemşirelik mezunu Ece Tel’in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar ortalığı karıştırmıştı. Ece Tel, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunarak; “2 gün önce attığım tweet için çıkan haberlerden haberim yoktur, haberlerden dolayı üzgünüm. Hastane personeli ve yönetimi bizimle ilgilenmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Olayın Geçmişi

Ece Tel, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı ve Zonguldak Valiliği olmak üzere birçok resmi kurumu etiketleyip “Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde nöroloji servisinde 5 kişilik odada kalıyoruz 4 yatak dolu, serviste 4 kişilik bir oda boşken 5. yatağa da hasta alacaklardı karşı çıkmamız üzerine almaktan vazgeçtiler.

Küçücük odada kovid varken insanlar dip dibe kalıyor. Yoğun bakımdan çıkmış kemoterapi hastasıyla enfeksiyon hastası aynı odada kalıyor! Yönetimin kararıyla tüm odaların dolu olması gerektiği söyleniyor. Odanın içerisinde mesafe yok insanlar mağdur.

Böyle bir dönemde bu kadar hastanın ve refakatçının bir arada kalması çok sağlıksız. Bizim ve hastalarımızın sağlığı için gereğinin yapılmasını diliyoruz” şeklinde paylaşımlar yaptı. Ece Tel’in paylaşımlarının ardından hastane yönetimi olayı araştırdı. Gerçeğin yazılanlar gibi olmadığı öğrenildi. Ece Tel’in hastane yönetiminden özür dilediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi