Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında kullandığı ifadeler merak konusu olmuştu. Bakan Koca, Fransa'da fişinin çekilmesi kararlaştırılan Zekeriya Kılınç'ın bir genel başkanın talebi doğrultusunda Türkyie'ye getirildiğini söylemişti.

Zekeriya Kılınç'ın Büyük Birlik Partisi, Lyon sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Bakan Koca'dan, Kılınç'ın Türkiye'ye getirilmesini talep eden isim Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, Mustafa Destici olduğu öğrenildi.

'FİŞİNİ ÇEKİP ÖLÜME TERKEDECEKLERDİ'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Orada fişini çekip ölüme terk edeceklerdi. Bunu da aileye söylemişler. Konu bana bildirilince ben de Sağlık ve Dışişleri Bakanlarımıza ilettim. Sağ olsunlar hemen ilgilendiler. Uçak ambulansla evladımız Türkiye’ye getirildi. dedi.

'SİYASETE MALZEME OLMASIN DİYE AÇIKLAMADIK'

Destici açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

Siyasete malzeme olmaması adına açıklamadık. Lakin görüyorum ki; her fırsatta ülkemiz ve devletimiz aleyhine çalışma ve kara propaganda peşinde olanlar İsveç ve başka ülkelerde zor durumda kalan vatandaşlarımızı ve de hastalarımızı seviyesiz siyasetlerine alet ediyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi