Toplantıya katılan Gastroloji uzmanı Serdar Durak yaklaşık 7 saat süren toplantı sonucunda Bakan Koca’nın anlattıklarını paylaştı.

15 AĞUSTOS’U İŞARET ETTİ

NTV’ye konuşan Gastroloji uzmanı Durak, özellikle hekimlerin alacağı ek ödeme tutarı ile ilgili net bir rakam verilmediğini açıklayarak sabit kazancın artmadan ek ödeme sistemi üzerinden bir artış olacağını ve Bakan Koca’nın bununla ilgili 15 Ağustos’u işaret ettiğini söyledi.

Sağlık personeline ödenen performans sistemi ile ilgili Bakan Koca’nın baştan aşağı yeniden revize edileceği yönünde konuştuğunu belirten Dr. Durak özellikle branşlara daha pozitif ayrımcılık yapılacağını söylediğini aktardı.

MESAİ DIŞI ÇALIŞMA

Toplantıda hekimlerin mesai dışı çalışmaya özendirileceği de konuşuldu. Bakan Koca, mesai dışı çalışmak isteyen hekimlerin özendirileceği  bir çalışma sisteminin getirileceğini söyledi. Durak, "Muhtemelen randevu sayısını arttırmak için" yorumunda bulundu.

YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ KONSEPTİ

Fahrettin koca aile hekimlikleri ile ilgili bir çalışma yapılacağını da anlattı.

Hastanelerin yükünü azaltmak ve 1. basamakları daha işlevsel hale getirmek için diyetisyen, fizyoterapist, röntgen, laboratuvar gibi hizmetlerin ve diş hekimliğinde olduğu yeni bir aile sağlığı merkezleri konsepti oluşturmak istediğini söyledi.

SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN X-RAY CİHAZI

Görüşmede sağlıkta şiddete karşı önlem olarak eğitim araştırma ve üniversite hastanelerini x-ray cihazı koyulacağı açıklandı.

ASİSTAN HEKİMLERİN NÖBET YÜKÜ

Asistan hekimlerin nöbet yükü içinde ayrı bir parantez açıldı. Gerekirse ilgili eğitim kliniklerinde eğitim yetkisinin elinden alınmasına kadar gidileceğini, bu konuda da asistan hekimlerin korunacağını söyledi. 

BAKAN KOCA'NIN SOSYAL MEDYA VURGUSU

Bakan koca, hekimlerin sosyal medya paylaşımları ile ilgili bir serzenişte bulundu. Sosyal medyayı takip ettiğini söyleyen Bakan Koca hekimlere,  "Sosyal medyadan kötü bir şey olduğunda paylaşım yapıyorsunuz ancak iyi olduğunda aynı şekilde yapmıyorsunuz" dedi.