Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere dün Adıyaman‘a giden Sağlık Bakanı Koca, Tıp Fakültesi öğrencileri ile sohbetli toplantının ardından Eğitim Araştırma Hastanesi‘ne geçerek iftar yaptı.

Bakan Koca’nın iftar yaptığı esnada hastanenin çatısına çıkan atanamayan iki sağlıkçı ayaklarını aşağıya sarkıtarak polisi alarma geçirdi.

KOCA İLE GÖRÜŞTÜRÜN, AKSİ HALDE KENDİMİZİ AŞAĞI ATARIZ

İddialara göre atanamayan eylemci sağlıkçılar, Fahrettin Koca ile görüşmek istediklerini, aksi durumda kendilerini aşağıya atacaklarını söylediler. Gençleri ikna etmek için yoğun çaba sarf eden polis, çatıdaki gençlerin Mustafa A. ve Özcan Y. olduğunu belirledi.

YERE ŞİŞME YATAK AÇILDI

Uzun süre ikna edilmek için uğraşılan gençler eylemlerinde ısrarcı olmaları üzerine hastaneye itfaiye ekibi çağırarak yere şişme yatak açıldı. Fahrettin Koca’nın koruma ekibinde yer alan polislerin de ikna çalışmalarına dahil olması sonrasında Bakan Koca ile görüştüreceklerini söyleyerek atanamayan sağlıkçıları yaptıkları eylemden vazgeçirdiler.

ATANAMAYN SAĞLIKÇILARIN SESİ OLMAK İSTEDİK

Ancak hastane çatısında eyleme imza atan atama bekleyen sağlık çalışanlarının daha sonra Bakan Koca ile görüştürülüp görüştürülmedikleri öğrenilemedi. Polis merkezinde ifadeleri alınan gençlerin daha sonra serbest bırakıldıkları, kendileri gibi atanamayan sağlık personellerinin sesi olmak için bu eylemi yaptıklarını ve amaçlarının da seslerini duyurmak olduğunu söylediler.