Bakanlık Merkez bina başta olmak üzere İl sağlık müdürlüklerinde ebe ve hemşireler satın alma, özlük, mutemetlik hatta arşiv gibi idari birimlerde görev yapıyorlar. Bunun üzerine koordinatör adı verilen görevlendirmelerde had safhaya ulaşmış durumda. Bakan Koca'nın Bakanlıkta mimari bile filyasyona görevlendirdiği bilinirken, sahada aktif görev alması gereken hemşirelerden torpilli olanları bilgi işlem sorumlusu olarak sürekli işçi amiri yapıldığı haber merkezimize gelen bilgiler arasında.

Belirli bir düzen ve kriter olmadığı için kimin nerde çalıştığıda belli değil. Ne yapalım çalıştıramıyoruz diyerek sağlık hizmetleri sınıfı personelinin idari hizmetlerde çalıştırılması uygulaması Bakan Koca'nın el atması gereken acil konular arasında yer alıyor. 

Daha öncede yayınladığımız birçok haberde "Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün 81 il sağlık müdürlüğüne resmi yazı gönderdiğinden bahsetmiş sağlık personelinin alanı dışında görevlendirilmesinin önüne geçilmesi gerektiği yine bu sayfalarda dile getirilmişti. Haber için tıklayınız.

Sağlıkta köklü reformlar yapılıp personelin iş tanımı yapılıp herkesin kendi işini yapması gerekmektedir. Aynı işi ( örneğin satıl alma memurluğu )  hem hizmetli kadrosundaki memurların hem ebelerin hemde biyologların yapması abesle iştigaldir.

A ilinde müdürün sekreteri yüksek lisanslı hemşire iken b ilinde d'li işçi olabiliyor. 

Sıkıntının büyük kısmı personel eksikliği iken bir kısmıda görevi kötüye kullanmaktan geliyor