Dün Ebeler günüydü, fakat virgül uyarısı yapan vatandaşa bile anında cevap veren Bakan Koca'nın sosyal medya ekibi günün bitmesine 8 dakika kala ancak kutlama mesajı yayınlayabildi. 23 saat 52 dakikalık bekleme ile gün biterken yapılan paylaşım dikkat çekti.

Ebelik meslek degilmidir sizce?

Dünyanın en eski mesleklerinden birisi olan Ebelik mesleğine ve onA can veren fedakar sağlık personelleri yani ebeler hep vardır ve  var olacaktır. Birileri son dakikalarda kutlama mesajı yayınlasada bir ebenin kollarında ilk nefeslerini aldıklarını hatırlatmak isteriz.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sağlık hizmetleri doğumla başlar. Mesleğimizdeki yeri biricik olan ebelerimizin 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü'nü kutluyor, ailelerimiz ve toplum adına her birine saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Her fırsatta gördun mu eben...diye sık sık hatırlanan EBELER.

Kutsal bir meslek EBELİK.Kutsallığı bir candan, başka bir can meydana gelirken sihirli ellerinde saklıdır.Doğumda sana en yakın olandır. bacındır,hemşerindir.En buyuk destekten sonra elinden tutanındır.Senin için en kıymetli olanı özenle özveriyle dunyaya gelmesıne yardımcı olan müjdecindir.

Doğumdan sonrada Bebegının ve senin artık koruyucu melegıdır.

Sahada başarılı bir hizmet verir.köyde, mezrada her evde her şartta görevinin kutsallığı devam eder.Birinci basamak sağlık hizmetinde aşılama ve koruyucu sağlık hizmetinde en önde ebe vardır.Erkek kadın her insanın doğumdan ölümüne kadar sağlık hizmetini yerıne getirir.

Bir ebeyi sahada nereye koyarsanız orası güllük gülistanlık olur. Bulunduğu yeri adam eder.Gerekirse bir bakmışın doktor,hemşire ,sağlık memuru ,sekreter mutemet ,köylüyle köylü ,artist şeherli sanatkar oluverirler.

Son yıllarda kendi mesleğinden uzak ünvanlarda çalıştırılsalarda, arada haksızlık görüp üzülselerde bir kadın için en ideal meslektr ebelik.

Tüm arkadaşlarımın ebeler günü kutlu olsun. göreve yeni başlayanlara ise başarılar dilerim.
05.05.2021 A.Doğan