Cüneyt Özdemir, menzil tarikatının Sağlık Bakanlığı'da çok etkin olduğu söyleniyor, ne dersiniz? diye sordu.

Bakan Koca, Bakanlıkta olduğu şeklindeki soruya; 'Beynini ve zihnini bir yere kiraya vermiş her kişi ve düşünceyle mücadelemiz olacak' şeklinde yanıt verdi.

CNN Türk canlı yayınında Cüneyt Özdemir'in 5N1K adlı programına katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlıkta menzil tarikatı oluşumu iddialarına yanıt verdi. Cüneyt Özdemir, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki başhekim yardımcısı Ali Edizer'in tarikat mensubu olduğu gerekçesiyle görevden alınmasına yönelik bir soruyu Bakan Koca'ya yöneltti.Cüneyt Özdemir, "Bir başhekim yardımcısnın görevden alınması çok konuşuldu. Bu vesile ile de Sağlık Bakanlığı'nda Menzil tarikatının çok fazla örgütlendiği konuşuluyor, tartışılıyor. Siz bu konu ile ilgili araştırma yapıyor musunuz?" diye sordu.

Bakan Fahrettin Koca asla bu gibi yapılanmalara bakanlık bünyesinde müsaade edilmeyeceği ifade ederek, "Vatandaşımız şundan emin olsun; Beynini, zihnini kiraya vermiş hiçbir kimseye ya da bir şekilde bir yerde odaklanma noktasındaki her düşünceye karşı olacağımızdan emin olsun." dedi

Editör: Haber Merkezi