Bakan Koca ek ödeme ile; "Ek ödeme ile ilgili biliyorsunuz geçen toplantıda da söylemiştim. UZATILDI. Zannediyorum bir kaç gün içerisinde yayınlanmış olur. Bununla ilgili hem sahada filyasyon yapan hekimlerimiz dahil olmak üzere hem özellikle şu dönemde salgın döneminde bu hastalarla ilgili yoğun, acil, göğüs hastalıkları, dahiliye, çocuk ve benzeri gibi yoğun çalışan hekimlerle ilgili çalışanlarla ilgili bir düzenleme yapıldı, zannediyorum önümüzdeki günlerde yayınlanmış olur" dedi.

Yani farklı bir performans olacağını söylemek istiyorum dedikten sonra FOX HABER muhabiri; sağlık çalışanlarının aslında beklentileri sadece  ek ödeme değil, farklı konularda bazı beklenti içindeler. Hatta bugün Sağlık bakanlığının hemen yanında da bir eylem yaparak taleplerini dile getirdiler. Şimdi bunun içerisinde 3600 ek gösterge var, döner sermayenin kaldırılması var. MAAŞLARINA ZAM VAR ASLINDA BİR ANLAMDA, tüm bu taleplere karşı düşünceleriniz neler nasıl bir planlama içerisinde olacaksınız diye sordu.

Atamalarla ilgili soru ise; sağlık çalışanları atamada bekliyorlar. Yakın zamanda bir atama müjdesi duyar mıyız? 

Bakan Koca ise; Atamayla ilgili bir ihtiyaç durumuna göre, biliyorsunuz biz dört ay önce bir atama dönemi yaşamıştık. Ama önümüzdeki dönemde devreye girecek olan hastanelerimiz olacak. Biliyorsunuz Konya açıldı. İstanbulda benzer şekilde Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi bu haftasonu açılmış olacak. Seyrantepe benzer şekilde yakın zamanda açılmış olacak. Hastanelerin devreye girmesiyle alım söz konusu olacak.  

DÖNER SERMAYE konusunda ise; 3600 ek gösterge bunla ilgili genel bir çalışma var ama döner sermayenin kaldırılması gibi bir durum şuan söz konusu değil. Biz performansı daha etkin kılmak istiyoruz. Bu anlamda daha etkin bir performansı devreye sokmak anlamında bir düzenleme yaptık biliyorsunuz. 3600 Ek Göstergeyle ilgili sadece sağlık çalışanları için değil diğer benzer çalışanlarla ilgili bir çalışma var. Bizim şu dönemde üzerinde daha çok durduğumuz bu performansın şu dönemde sağlıklı bir şekilde devreye girmesini kolaylaştırmak olacak dedi.

Editör: Haber Merkezi