Aşı oranlarıyla ilgili de bilgi veren Koca, “18 yaş ve üzeri nüfusumuzun yüzde 78'inden fazlası tek doz, yüzde 60'ından fazlası da iki doz aşıyla aşılanmış durumda. Sizlere aşı programımıza başlarken tünelin ucundaki ışık göründü demiştim. Bugün tünelin çıkışı görünüyor diyebilirim. Acı hatıralarımıza dönmemek üzere arkamıza bakmadan ilerlemek zorundayız” dedi.

Vakaların ve vefatların büyük bölümünü aşı olmayan kişilerin oluşturduğunu dile getiren Koca, "Son 4 haftada vaka sayılarındaki artışın özellikle aşı olmamış kişilerden kaynaklandığını ifade etmiştim. Aktif vakalarımızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı da tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 10'a yakını tam aşılı kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya hiç aşı olamamış veya aşıları eksik kişilerdir" diye konuştu.

Aşı olma çağrını yineleyen Koca, "Aşı bizi koruyor. Belirli bir süre aşı ile tam koruma sağlanabiliyor. Bu bakımdan bir kere daha sizlere sesleniyorum, aşınızı olun kendinizi ve toplumu koruyun" ifadelerini kullandı.

Yüz yüze eğitimin sürekli olmasını istediklerini belirten Koca, "Önümüzdeki hafta çocuklarımız ve gençlerimiz okullarına kavuşacak. Tüm gayretimiz onlara yüz yüze eğitim vermek ve bunun sürekliliğini sağlamaktır. Gençlerin eğitimin eksik kalması bugün ve geleceğimiz için çok üzücüdür. Okulları açık tutmak en önemli ödevimizdir. Okullarda kalabalık ortamlar oluşmaması için tedbirleri ve kuralları içeren rehberleri uygulayacağız" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR...