Bakan Koca Açıklama Yapıyor. Açıklamanın satırbaşları 

Aşı konusunda dünyaya örnek olduk, 10 Milyon dozdan fazla aşı yaptık. Çok yakında 5 yerli aşı çalışması yapılıyor. Yapılan Sinovac aşısı % 80 koruyuculuğu var. Aşı olupta tekrar Covid olan şahıslar hastalığı kolay geçirmektedir. 

Aşı sayesinde 2020 ye çöken kabus 2021 de olmayacaktır. Korku unutulup gidecektir. Planlandığı şekilde nüfusun 50 milyon kişisine aşı yapılacak ve salgın azalacaktır. Vİrüsün yayılım hızı düşecektir. Dünya ölçeğinde başarıyı ülkemiz gösterecektir. 

Aşı tamamlanıncaya kadar elimizdeki tek silah maske mesafe kuralına uymaktır. Tedbirlere uyabilmek için büyük çabalar sarf edilmiştir. İlk vefattan bu yana 30 bin insanımız Covidden vefat etti. 

Ülkemiz dünya sağlık örgütünden önce pandemi sürecine girmiştir. 

Ayrıntılar geliyor...

Sağlık çalışanlarımıza layık söz bulamıyorum. Hayatlarınızı riske attınız. Bu toplum asla sizleri unutmayacaktır. İnsan sağlığına hizmet eden meslekler iyiliğin güzelliğin meslekleridir. Güvencemiz sizlersiniz. Milletim adına size bir kez daha minnettarız. 

İlk vakadan bugüne sizlere yeni bir çağrıda bulunmak istiyoru. Karamsarlık ve belirsizlik duygularını üstümüzden atalım. Aşı programımız muntazam bir şekilde ilerliyor. Ağır hasta sözünü az duymaya başlayacağız. 

Tablo çok hızlı değişmektedir. Yorulduğunuzu biliyorum. Bu duygu güçlü bir duygudur. İnanmalıyız ki umut kadar büyük bir güç yok.