"Baktı ki bu hükümetin yapısıyla ve cumhurbaşkanının anlayışıyla bu iş yürümeyecek, bir kaç defa istifa etmeye yeltendi. İstifaların kabul edilmeyeceği ve istifa etmesi halinde 'bak senin özel hastanelerin var, canını okurlar' denmesi üzerine geri adım attı"

İŞTE O ANLAR:

Savaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın salgınla mücadelede bir etkisinin olduğuna inanmadığını belirterek, “Sayın Bakan baştan iyi niyetle başladı. Bir hafta 15 gün iyi niyetle çalıştı. Ama ondan sonra baktı ki bu hükümetin yapısıyla ve cumhurbaşkanının anlayışıyla bu iş yürümeyecek, bir kaç defa istifa etmeye yeltendi. İstifaların kabul edilmeyeceği ve istifa etmesi halinde ‘bak senin özel hastanelerin var, canını okurlar’ denmesi üzerine geri adım attı” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI’NIN KARARLARI…

Dr. Serdar Savaş, “Cumhurbaşkanının sabah öyle, gece böyle aldığı kararlarla şu anda hastalık başarılı bir şekilde toplum geneline yayılıyor. Şöyle bir virüs yok, ’30 Ağustos’ta bulaşırım, 31 Ağustos’ta bulaşmam. Ankara’da bulaşırım, Giresun’da bulaşmam. Atatürk’ü seven insanların olduğu yere bulaşırım, Recep Tayyip Erdoğan’ı sevenlerin olduğu yerde bulaşmam..’ Benim bildiğim kadarıyla virüs henüz böyle bir mutasyona uğramadı” diye konuştu.

Vaka sayıları konusunda açıklanan rakamların gerçeği yansıtmadığı iddiaları ve devletin bazı gerekçelerle rakamları düşük gösterdiği iddiaları karşısında Dr. Serdar Savaş, “Bir defa hekimliği bırakın, namuslu bir insan olarak bunu uygun görmem. Devletlerin göz göre göre namussuzluk yapmaları, yalan söylemleri onursuz bir davranıştır. Ben beni temsil eden hükümetlerin onurlu olmalarını beklerim. Ben bunu asla mazur görmem” açıklamasını yaptı.

“Hastalıkla mücadele Türk halkını hastalıktan korumak üzere yapılmamaktadır” diyen Savaş, ülkedeki tüm politikaların iktidarın yapılacak ilk seçimde daha az oy kaybetmesi üzerine yapıldığını söyledi.

İKİNCİ DALGA

Salgında ikinci dalganın ne zaman başlayacağı yönündeki tartışmalara da değinen Dr. Serdar Savaş, “Türkiye’de ikinci dalganın başlaması kat’i surette söz konusu değildir. Birinci dalganın tsunamiye dönüşmesi söz konusudur. Hükümet birinci dalgayı başarılı bir şekilde tsunamiye çevirmiştir” dedi.

Editör: Haber Merkezi