Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş kira zamları nedeniyle mağdur olan kişiler için belediyelerin ücretsiz avukat desteği vereceğini söyledi.

Kira artışı düzenlemesi ile getirilen %25’lik zam sınırına rağmen bazı ev sahiplerinin bu oranın çok üstünde zam yaptığı ya da talep ettiği dile getiriliyor.

Fahiş artışlar nedeniyle mağdur olan ya da olacak kiracılar için harekete geçen Bakanlık, yüksek kira artışı yapan ev sahiplerine karşı belediyelerin kiracılara ücretsiz hukuki mücadele desteği vereceği öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek yıl 1 Temmuz tarihine kadar kiralara %25 üzerinde zam yapılamayacağını hatırlatarak bu oranın üzerine zam taleplerinin karşılanmaması gerektiğinin altını çizerek, kiracıların ev sahiplerinin zorluk çıkartması durumunda kaymakamlıklara gidilerek şikayette bulunabileceğini söyledi.

Ayrıca belediyelerin fahiş kira artışı nedeniyle mağdur olan kişilere ücretsiz avukat desteği vereceğini söyleyen Kurum, “kiracılar bu konuda haklarını bilsin ve %25’ten fazla artış yapmasın” dedi.