MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

TBP TEPKİSİ: NEREDE MELANET VARSA TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ ORADA

Türk Tabipler Birliği isimli bölücü yapılanma Türk hekimlerini temsil edemez. Türk hekimlerine tek bir lafımız yoktur fakat nerede bir melanet varsa TBP Başkanı oradadır. Bunlar devlet ve millet muhalifidir. PKK'nın yanında olan bunlardır, bölücülüğün propagandasını yapan bunlardır.

Sağlıkta şiddet suçlarının önlenmesi için Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören teklifi ön şartsız destekleyeceğiz. 1 kişinin yanlışı genelleştirilemez. Zor bir dönemden geçerken en küçük bir provokasyonun sonuçları ağır olabilecektir. Muğla'da uzman çavuşun maruz kaldığı muamele bizi derinden üzdü. Ne hastanede, ne postanede, ne mahkemede, ne adliyede, ne de hayatın diğer alanlarında insanlık değerleri asla çiğnenmemelidir. Sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üfleyerek yememiz bu yüzdendir. Milliyetçi ülkücü hareket böylesi bir maziyi iliklerine kadar yaşayarak kalpsizlerin kahpe tuzaklarını bozarak bugünlere gelmiştir. Bu birliğin başındaki şahsın Kandil'deki bir mağara deliğinde bir teröriste pansuman yapan teröristten ne farkı vardır? Terörle mücadeleye karşı çıkan bu kişi değil midir? Sağlık sistemini HDP ile kurgulamaktan bahseden bu kişi değil midir? Teröristlere dostluk ve barış ödülleri veren TBP değil midir? TBP mutlak surette kapatılmalıdır. Yönetim organlarına yuvalanmış bölücülerden hesap sorulmalıdır. Milletimizin haklı beklentisi budur. İsminin başındaki Türk'ü hak etmeyen bu örgütün, hiçbir hekimimizi temsil edemeyeceği herkesçe bilinmelidir.

BAHÇELİ Doktor Uzman Çavuş Olayına Değindi

Türkiye'nin yükselişine engel olamayacaklar. Önümüze taş koyamayacaklar. Milletimize ve ülkemize hizmet eden, her meslek mensubunun başımız üzerinde yeri vardır ve bu tartışmasızdır. Hiç kimseye peşin hükümlü bakamayız. 

Muğla'da bir uzman çavuşumuzun maruz kaldığı durum bizleri üzmüştür. TBMM'ye sunulan ve ilgili komisyona havale edilen sağlıkta şiddetin sona erdirilmesi için kanunda değişiklik yapılmasını öngören tasarıyı ön koşulsuz kabul edeceğiz.

Bakan KOCA, BAHÇELİ'ye Teşekkür Etti

Bakan Koca tweetinde: Mevcut yasaların önleyemediği sağlıkta şiddet suçlarını önlemeyi, yaşanan haksızlıklar sebebiyle Malpraktis davalarını yeni ilkelerle ele almayı amaçlayan Kanun Değişikliği Teklifine Sn. Bahçeli ÖN ŞARTSIZ destek vereceklerini açıkladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz.