Bafra Devlet Hastanesinde Başhekim Yardımcısı Emre Kılıç’ın istifasının ardından şimdi de Başhekim Yardımcısı İrfan Bayhan tayin isteyerek Çarşamba Devlet Hastanesi’ne geçti.

Devlet Hastanesi İle İlgili Merak Edilen Sorular.

Dr. Emre Kıraç, daha yeni, Ağustos 2021 tarihinde Başhekim yardımcılığına atanmıştı. 12 ay gibi kısa bir sürede neden istifa ettiği ile ilgili bir açıklama şimdiye kadar yapılmadı. Bafra Devlet Hastanesindeki bu doktorlar Başhekim yardımcılığından yada hastanede ki görevlerinde neden istifa ediyorlar?

İlk İstifalar Değil Bunlar

Daha önce Kadın Doğum uzmanı Gamze Keleş ,Genel Cerrah Kadir Şeker, Uzman Dr. Önder Özüm Polat, Baş hekim yardımcısı Dr.Emre Kıraç Bafra Devlet Hastanesi’nden ayrılarak özel hastaneye geçmişlerdi,Son olarak Bafra Devet Hastanesi Baş hekim yardımcısı Dr.İrfan Bayhan’da tayin isteyerek Çarşamba Devlet hastanesine geçti.

Baş hekim yardımcısı Dr.Emre Kıraç’ın istifası ve Baş hekim yardımcısı Dr.İrfan Bayhan’ın Çarşamba Devlet hastanesine geçmesinin ardından diğer Başhekim yardımcıları ve Bazı doktorların istifa etmeyi yada tayin istedikleri gelen bilgiler arasında

Yönetim Boşluğumu Var

Edindiğimiz bilgilere göre Bafra Devlet Hastanesinde özellikle yönetim kadrosunda bulunan Başhekim yardımcılarının bir çoğunun istifa dilekçeleri cebinde geziyor. Yönetim boşluğu olduğu ifade edilen hastanede, huzursuzluk devam ediyor.

Peki hastanede bu olaylar yaşanırken Samsun İl sağlık müdürü ne yapıyor.

Lakin sağlık müdürü bu konuda ne duydum, nede gördüm edalarındaymış! Hiç bir şeye müdahil olmuyormuş. Oda yakın zamanda yenilenecek olan yönetici kadrolarında buradan gitmenin hesaplarını yapıyormuş. Yani anladığımız kadarıyla yakın zamanda ne sağlık müdürü kalacak, nede başhekim. Olan yine Bafra’nın insanına olacak.

BRT HABER GÖRE: Hastanenin bir işlevi olmalı. Bu işleve de siyaset yardım etmeli. Gerekli olan altyapı hazırlanmalı. Gördüğümüz kadarıyla alt yapı hazır,siyasette yardım ediyor.Buna rağmen Eğer altyapısı hazır bir hastanede başhekim başarılı olamıyorsa yollar ayrılmalı. İdareyi yönetemeyen bir başhekimden neleri başarmasını bekleyebiliriz.

Mutlu Olmayan Sağlık Personeli Hizmet Veremez

Bafra Devlet Hastanesi’nin yakın zamana kadar bölgenin göz bebeği iken şimdi bu şekilde anılması bizleri üzüyor. Birkaç kişinin haricinde görevlerinden ve bulundukları yerlerden mutlu olmayan bir sağlık personeli ile hizmet verilemez.

BRT HABER