Sağlık Tekirdağ Şubesi, Bakan Koca ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e sosyal medya'dan seslenerek "Artık moda haline gelen bu terörü kınamak ve paylaşım yapmak dışında caydırıcı herhangi bir önlem alınması için bir girişiminiz olacak mı?" sorusunu yöneltti.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

1.Resim: Çerkezköy'de vakaya giden Kapaklı 112 ekibimiz dar bir sokakta iki defa manevra yapmasına rağmen park halindeki aracı çiziyor.

Sürücü paramedik kardeşimiz Muhammet Kartal kkm bilgisi ve yönlendirmesi ile yürüme mesafesi kalan hastaya diğer ekip arkadaşlarını gönderip,

Kendisi araç sahibine ulaşıp resim çekerek hastane dönüşü trafik çağıralım ve işlemleri bitirelim diyor,

#Avukat  H.T. ve babası mekan sahibi Ferit tarafından ve (iddia edilen diyoruz arkadan vurmak suretiyle) bir anda mekandan çıkan kişiler ile 20-25 kişilik grup arasında,

Kalan paramedik kardeşimiz Muhammet darp ediliyor.

"Avukat Olmayınca Ambulans Şoförünü Darbeden Şüpheli Tutuklandı" başlıklı haberimizde 23 Ocak 2022'de avukat olmayan ambulans saldırganının Adıyaman'da tutuklandığı haberini okuyabilirsiniz. 

2.Resim:

Şube Başkanımız ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serkan Alkan ile birlikte gece Çerkezköy Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan kardeşimiz ziyaret edilerek,muayene sonrası kafatasında şişlikler ve görmede bulanıklık nedeniyle Çorlu Devlet Hastanesi'ne göz muayenesi için sevk işlemleri gerçekleştirilirdi.

3.Resim:

İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz KALKAN'ın desteği ile normalde rutin uygulanması gereken doğru prosedür olan sağlık kurumunda arkadaşlarımızın ifadeleri alındı.

4.Resim:

Oldukça yoğun bir bölge olan ve ortalama 20 dk.da bir hastaneye vaka taşıyan 112 ekiplerimiz bunca çirkinliğe rağmen gecenin buz gibi soğuğunda hizmet etmeye devam ettiler,ediyorlar da.

Türkiye de sağlıkta şiddet, çalışanın kaderi değil yetkililerin ihmalidir.

Özellikle Çerkezköy ilçe emniyet müdürlüğüne destekleri için,İl Sağlık Müdürü şahsında gece yarısına dek sürecin içinde olan sağlık yöneticilerimize ve Çerkezköy Devlet Hastanesi acil servis nöbetçi ekibine teşekkür ederiz.

Bu olayla ilgili yapılan ve devam eden süreci paylaşmaya devam edeceğiz.