14 aylık bebeği olan sağlık çalışanı Büşra Durmaz terk edilmiş bir bebeğin süt annesi oldu, istek üzerine adını koydu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "ATT Büşra ve süt kızı" videosunu hesabından paylaştı. Acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz, CNN TÜRK yayınında yaşananları anlattı. Durmaz, "Annelik bir kadın için içgüdüsel bir duygu. Çok ağladım, dayanamadım çünkü savunmasız, boş bir arazi, başına bir şey gelebilir. Bu şekilde bırakılması vicdanen beni rahatsız etti" dedi.

ATT Büşra'nın Nisa Mihriban'a çalışma arkadaşlarıyla yazdığı duygu dolu mektubu; 

Sevgili Nisa Mihriban,

Sana anlatmak istediğim çok şey var ama nereden başlasam bilemiyorum. Seni görmek, seninle tanışmak ve yollarımızın kesişmesi hepimiz için bir lütuf oldu. Artık sen de benim kızımsın. Seni emzirdim ve bu benim için tarifsiz bir duyguydu. Tanıştığımız andan beri Gözyaşım, gözyaşlarımız dinmedi. 

Yeni hayatının hikayesi benimle başladı ve Marmara Hastanesi'nin güzel hemşireleri ile devam etti. Benden sonra sana onlar baktılar. Seninle beraber bizde bir aile gibi olduk. 

Adını ben koydum. "Nisa Mihriban" kendi kızımın adından bir parçan olsun istedim. Çünkü sen de benim kızımsın. Soyadını sana benden sonra gözü gibi bakan Ayşe hemşire koydu. "Yıldırım" Çünkü sen onun da kızısın. Hikayen böyle başladı miniğim. 

Sen hepimizin hayatına güneş gibi doğduğun için Marmara'nın o güzel çocuk acil hemşireleri göbek adına "Güneş" dediler. Az önce seni onlardan aldım. Gözyaşları içinde önce Allah'a sonra sana emanet ediyoruz dediler. 

Hepsi seni o kadar çok sevdi ki gitmeni hiçbiri istemedi. Sana bu satırları sen kollarımdayken ambulansta seni yeni yuvana götürürken yazıyorum. Kucağımda Sen gözlerimde yaşlarla. Bize ne kadar iyi geldin bir bilsen..

Bu hikayemizin başlangıcı diye umuyorum. Biliyorum muhakkak yeniden karşılaşacağız. Gün olur bu mektubu kendi ellerimle okursan eğer bilmeni istedik, biz 112 Acil çalışanları ve Marmara Çocuk Acil hemşireleri seni çok ama çok sevdik. Hayat sana Adil davranmış olabilir ama umarım sen kendi hayatına adil davranırsın. Dört kol ile sımsıkı sarılır ve hakkettiği yaşamı kendi ellerinle inşa edersin. Bir gün olur da bizden birine ulaşırsan seni hep ilk günkü gibi sevgi ile karşılayacağız.

Att.Büşra Durmaz,
Prm. Ayşen Dönmez,
Att. Yasemin Çelebi,
Src. Baran Ağaoğlu,
Hem. Ayşe Yıldırım,
Hem. Merve Dinletir,
Hem. Zeliha Başaran,
Hem. Kübra Telci,
Hem.Feride Kavukçuoğlu,
Hem. Arzu Özcan,
Hem. Züleyha Yıldırım