İzmir’in Buca ilçesi 20 No’lu Menderes Aile Sağlığı Merkezine aşı olamayan bir kişi, hemşireye hakaret ve küfür ederek olay çıkardı.

Sağlık Bakanı Koca’nın randevusuz aşı olunabileceği çağrısı üzerine aşı randevusu almadan Buca 20 No’lu ASM’ye giden bir kişi, aşısını olmayınca sağlık çalışanlarına hakaret etti. Görevli hemşirenin, aşı randevusu olmadığı için aşının uygulanamayacağını ifade etmesinin ardından sinirlenen kişi, hemşireye küfür ederek ASM’de kargaşa çıkardı.

Olayla ilgili açıklama yapan İzmir Tabip Odası, aşılama sürecinde gerek temin gerek lojistikte aksamaların ortaya çıktığını bunun da şiddete yol açtığını ifade etti.

“AŞIDAKİ SORUNLARIN FATURASI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÇIKARILMAKTADIR”

Geçtiğimiz hafta, yaşanan gecikmelerin vatandaşların aşı kuyruklarında beklemesine yol açtığını hatırlatan İzmir Tabip Odası, “Bugünlerde ise aşı temininde yaşanan güçlükler vatandaşların randevulu olmalarına karşın aşı olamadan evlerine dönmelerine sebep olmaktadır. Aşılama sürecinin başından beri aşı uygulama stratejisinin olmaması, gerekli koordinasyonun sağlanamaması zaman zaman aksamalara yol açmıştır. Bu aksamalarda, sağlık çalışanları ile aşı olmak isteyen vatandaşlar karşı karşıya gelmekte, aşı temini ve uygulama ile ilgili sorunların faturası sağlık çalışanlarına çıkarılmaktadır” denildi.

“RANDEVU SİSTEMİNDEKİ AKSAMALAR BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR”

“Vatandaşlarımızı aşı olmaya teşvik etmeye çalıştığımız bugünlerde, aşı temininde yaşanan sorunlar, aşı uygulama programı ve randevu sistemindeki aksamalar bir an önce giderilmelidir” çağrısının yapıldığı açıklamada, sağlık çalışanlarının vatandaş ile karşı karşıya gelmesine engel olunması gerektiği ifade edildi.Reklam

İzmir Tabip Odası ayrıca yönetim kurulu ve oda avukatı ile şiddete uğrayan görevli hemşireyle iletişim kurduklarını ve olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Editör: Haber Merkezi