Gebelerde bağışıklık daha düşük ve diğer insalara göre daha kolay hasta olur .Gebelikte herhangi enfeksiyon oluştuğunda diğer insanlar gibi tedavi seçeneklerini rahat kullanmaz çünkü kullanılacak bazı ilaçlar bebek açısından uygun olmayabilir ve kovit 19 un bebeğe doğrudan ne gibi zararlar verdigi henüz bilinmediği icin bu konuda yetkililer neden duyarlı olamıyor .

Gebelikte her dönem önemli olmasına rağmen biz gebelerin hakkını savunan kimse yok. Bizi niye görmezden geliyorlar çevremde gebelikte covit 19 yakalanıp kotü şekilde atlayıp anne ve bebeğin ölümüne kadar giden haberleri duydukça üzülüyorum .

16 haftalık gebeyim aşı ve filyasyon ekibinde doğuda engebeli şartlari kötü ilçede calisiyorum ve artık bu saatten sonra filyasyon ve uzak köylere aşıya çıkmak istemiyorum normal biri 1 kat yoruluyorsa biz 2 kat yoruluyoruz içerde kalıp daha hafif işler isteme yada çıkmak istememe gibi durumum var mı iyice psikolojim bozuldu 24 haftaya kadar daha çok agirlaşacagım ama anlayan kimse yok bu durumu.

Bizi bazı kişiler kendileri ile denk tutuyor bunuda anlamış değilim . Benim durumda olanlar nasıl çalışıyor ne gibi haklarım var.