Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde çalışan işçiler, sağlık işkolunda gözükmedikleri için yapılan ayrımcılığa tepki göstermek istedi. Hasta bakıcı ve temizlik işçilerinin arasında bulunduğu emekçilerin basın açıklamasına izin vermeyen polis, işçileri yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında SES Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya da bulunuyor.

Kovid-19 salgınına karşı mücadele edene sağlık emekçilerine her akşam alkış çağrısı yapılırken, çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen hastane işçilerinin payına gözaltı düştü.

Ankara'da bulunan İbni Sina Hastanesi'nde hasta bakıcı ve temizlik işlerinde çalışan sağlık emekçileri, sağlık işkolunda gözükmedikleri için sağlık emekçilerine verilen desteğin kendilerine verilmediği için eylem yapmak istedi. 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçtikleri için birçok hak kaybına uğrayan ve geçim sıkıntısı çeken işçiler, Kovid-19 salgınına karşı mücadelede sağlık hizmeti verdiklerini ama sağlık emekçileri arasında ayrımcılık yapıldığını söylediler.

İşçiler bu talepler için hastane kapısında sosyal mesafeye dikkat ederek eylem yapmak istediklerinde ise polis izin vermedi. Doktorlar ve diğer sağlık emekçilerinin de destek verdiği eyleme müdahale eden polis, sağlık emekçilerini hastane binasından yaka paça sürükleyerek gözaltına aldı.

Editör: Haber Merkezi