Ankara'da görevli acil doktoru, KPSS'de gözetmen olan öğretmen annesinin yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşınca büyük tepki oluştu. İddiaya göre, Ankara Çankaya'da bulunan Muazzez Karaçay İlkokulu'nda sınava giren öğrenci gözetmene "Hocam burası Kovid'lilerin gireceği okul mu" sorusunu yöneltti.

Sınav gözetmenlerinin bilgisi dışında korona virüs hastalarının sınavlara sokulduğu ve gözetmenlerin hayatının riske edildiği iddiası tepkilere neden oldu.

Yaşadıklarını @zutkuyucu kullanıcı adıyla kullandığı Twitter hesabından paylaşan acil servis doktoru, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün annem KPSS gözetmeni olarak Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulunda görevliydi. Sınıfa giriyor ve kişilerden biri diyor ki "Hocam burası covid+lilerin gireceği okul mu?" Meğersem Ankara'daki covid pozitif olgular o okulda sınava giriyormuş. 

Ve gözetmenlerin durumdan haberi yok ÖSYM bunu bildirmemis. Ben acil doktoru olarak şüpheli hastalara : tulum bone siperlik n95 galoş koruyucu kıyafet ne varsa giyinip giriyorum. Covid servislerinde çalışanların koruyucu ekipmanlarıni biliyorsunuz. Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dk gözetmenlik yaptırılıyor. 

Hem de sadece evden getirdiği maske ile. Biz bunu bilsek ben 50 yaşındaki anneme n95 de bulurdum önlük de bulurdum bone de bulurdum. Ama haber verilmedi ve görev gereği savunmasız bir şekilde 130 dakika pozitif vakaya maruz bırakıldı. @OSYMbaskanligi siz bugün benim annemin canına kast ettiniz. 

Biz bu skandalı insanlara nasıl duyuracağız var mı böyle bir şey insan hayatı bu kadar mı değersiz. Biz acilde her şüpheliden sonra acilimizi dezenfekte ettirelim ki başka insanlar hasta olmasın, ama gözetmenler bilinen, karantinada olan pozitif hastalara savunmasız bir şekilde devlet eliyle gönderilsin. Elim ayağım titriyor sinirden."

İşte o paylaşımlar:

Editör: Haber Merkezi