Bilindiği gibi, salgının başladığı ilk 3 ay Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatı ile tüm sağlık çalışanları ‘kat sayıları’ oranında pandemi parası almışlardı! 3. aydan sonra bu talimat kaldırılmıştı. Yeni normalleşme sürecinde artan vaka sayıları ile birlikte ikinci bir salgın krizinin eşiğine gelindiğinde, sağlık çalışanlarının iş yükü daha da arttığı için Bakan Koca tekrar pandemi parası yatırılmasıyla ilgili talimat vermiş ve "Tüm sağlık çalışanları önümüzdeki üç aylık süreçte yeniden pandemi parası alacaktır!"  açıklamasında bulunmuştu.

ÇALIŞANLARIN BAZILARI ÜCRETİNİ ALAMADI!

Ankara’da pandeminin merkezi seçilen, Ankara Şehir Hastanesi çalışanlarının, yaklaşık 1 aydır bekledikleri pandemi paraları 14.10.2020 tarihinde banka hesaplarına yatırılmış ancak birçok hastanenin bir araya gelmesi ile oluşturulan sağlık tesisinde çalışanların bir kısmı pandemi parası alırken bir kısmı alamamışlardır. Bu durum Ankara Şehir Hastanesinde kaosa sebep olmuştur. Salgının yükünü eşit bir şekilde sırtlayan sağlık çalışanları arasında böyle bir ayrımın yapılması çalışanların motivasyonunu bozmuştur.

Ankara Şehir Hastanesinin kuruluşundan bu zamana kadar pek çok fedakarlıkta bulunan Ankara Şehir Hastanesi çalışanları şimdi bu haksızlığın neden yapıldığını sorguluyor ve sorumlularının bir an önce bu yanlışı düzeltmelerini bekliyorlar.