Ankara Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden yol güzargahlarında dolaşan başıboş köpekler, hastaneye mesaiye giden sağlık personellerine zor anlar yaşattığı, hatta bazı personellere saldırmaları nedeniyle yaralanan personellerin olduğu ileri sürüldü.

Ankara Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden yollarda gruplar halinde dolaşan sokak köğeklerinin son günlerde mesa metro durağı yolunda da tehlike yarattıkları belirtildi. saglikpersoneliHABER.NET Whatsapp haber hattımıza konuyla ilgili şikayetlerini ileten sağlık çalışanları, sırf köpek saldırısı korkusu yüzünden ücretsiz olduğu halde metroya dahi binemediklerini, ücretli dolmuşlara binerek evlerine gelip gittiklerini ileri sürdüler.

Geçtiğimiz günlerde Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi personellerinden bazılarının 2026. cadde üzerinde köpek saldırısına uğradığı da gelen bilgiler arasında. Diğer taraftan köpeklerin saldırmasalar bile havlama ve hırlama sesleriyle özellikle kadın çalışanları oldukça tedirgin ettikleri ifade edildi. Özellikle akşam 20:00 vardiyasına gelen yada giden personellerin büyük sıkıntı yaşaması sonrası Yenimahalle Belediyesinden başı boş kepeklerin sıcak barınaklarda tutulmasını talep eden sağlıkçılar, pandemi koşulları yeterince bizleri zorluyor, birde köpekler yüzünden psikolojimiz harap oldu şeklinde sitemlerini dile getirdiler.

Diğer taraftan 22 EKİM 2020 tarihinde hastane bahçesindeki köpeklere yönelik personel sıkıntılarını dile getirmiştik. Haber sonrası Belediye yetkilileri saglikpersoneliHABER.NET sitemize ulaşarak konuyla ilgileneceklerini belirtmelerinin üzerinden çok kısa bir süre sonra hastane bahçesindeki köpekleri kaldırmıştı. Ankara Yenimahalle Belediyesinin başarılı Başkanı Fethi Yaşar'ın İlçesindeki tek pandemi hastanesi olan Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi personellerinin sokak köpekleriyle ilgili yaşadıkları bu sorunada kısa sürede çözüm üreteceğine eminiz.