Belediyenin yardım için ayırdığı bütçe sınırsız değildir ancak birçok ihtiyaç sahibi Ankara Belediyesinden yardımlarından yararlanabilir. Bu nedenle ne yapabileceğinizi bilmek ve araştırmak için Ankara Belediyesi yardımları için başvuru yapabilirsiniz.

Bu makalede, Ankara'da ikamet edenler için Ankara Belediyesi Yardımları konusunda sosyal yardım başvurusu ve takibine ilişkin prosedürler hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır. Ankara dışında ikamet edenlerin Ankara Belediyesi Yardımları konusunda anlatılan kriterler ışığında yardıma başvurmaya uygun olmadıklarını unutmamaları gerekir.

Ankara Belediyesi

Ankara Belediyesi Hangi Yardımları Yapar?

Ankara Büyükşehir Belediyesi son dönemde yaptığı Ankara Belediyesi Yardımları adıyla sosyal yardımlarda ön plana çıkan illerin başında geliyor. İhtiyacı olan ve muhtaç olduğunu ispatlayabilen konut sakinleri, Ankara Belediyesi Yardımları için bu imkandan yararlanabilmektedir.

  • Ankara Belediyesi Yardımları; Giyim, yiyecek
  • Ankara Belediyesi Yardımları: Doğal gaz yardımı

Bu iki Ankara Belediyesi Yardımları en çok başvuru alan sosyal yardımlardır. Belediye görevlileri hizmet verdikleri vatandaşların ihtiyaçlarını değerlendirerek halka çeşitli yardımlar sunabilmektedir.

Bunun için başvuru şeffaf bir şekilde yapılmalı ve başvuru sahipleri belediye personeli ile durumlarını tartışmaktan çekinmemelidir.

Ankara Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Belediyesi yardımlar başvurusu internet üzerinden veya doğrudan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı başvuru noktalarına gidilerek yapılabilir.

Çevrimiçi Ankara belediyesi yardımları konusunda başvuru bu uygulamanın yalnızca başlangıcıdır. Ankara Belediyesi Yardımları kapsamına girmek için başvurularda yetkili personeller, başvuru sahibine tavsiyelerde bulunur ve yol gösterir.

Ankara Belediyesi Yardımları için çevrimiçi başvurmak isteyen herkesin aşağıdaki listelenen adımları izlemesi gerekir:

  1.  Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Başvuru sayfası açılması gerekir.
  2. Başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası, doğum tarihi bilgileri, ad ve soyad başvuru formunun ilgili bölümlerinde belirtilmiştir.
  3. Cep telefonları bölümünde kullanıcının güncel telefon numarası listelenir.
  4. Son bölümün onay metni, açıklama ve taahhüt bölümleri vurgulanır.
  5. Onay Kodu Gönder düğmesine tıklayın.
  6. Cep telefonuna gelen onay kodu ekranda ilgili alana yazılacaktır. Ardından Onayla butonu tıklanır ve uygulama tamamlanır.

Ankara Belediyesi Yardımları Başvuru Noktaları

Ankara Belediyesi yardımları fonundan talepte bulunmak isteyenler için her ilçeye özel başvuru noktaları oluşturulmuştur. Bazı ilçelerin birden fazla referans noktası vardır.

Ankara belediye yardımları için ilk başvuru yada ön başvuru yapacak adaylar randevu almadan belediyenin belirlenen noktalarına giderek tüm işlemleri bizzat yapabilirler.

Ankara Belediyesi Yardımlar fonunun yapıldığı ilçeler ve başvuru noktaları listesi aşağıdadır.

Çankaya: Ahmetler Çocuk Kulübü, Dikmen Kadınlar Lokali, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi

Yenimahalle: Demetevler Kadınlar Lokali, Yenimahalle Gençlik Merkezi, Yahyalar AYM, Şentepe Kadınlar Lokali

Keçiören: Aktepe Çocuk Kulübü, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi

Mamak: Şafaktepe Kadınlar Lokali, Araplar Aile Yaşam Merkezi, Mamak Gençlik Merkezi

Altındağ: Altındağ Gençlik Merkezi, Gıda Yardım Birimi Altındağ Şubesi

Sincan: Ortapınar Yenikent Gençlik Merkezi, Sincan AYM, Gıda Yardım Birimi Sincan Şubesi

Etimesgut: Elvankent Aile Yaşam Merkezi

Ayaş: Ayaş Hanımlar Lokali

Çubuk: Çubuk Kadınlar Lokali

Gölbaşı: Gölbaşı Kadınlar Lokali

Elmadağ: Hasanoğlan Kadınlar Lokali, Elmadağ Gençlik Merkezi

Şereflikoçhisar: Şereflikoçhisar Terminali

Haymana: Haymana Fen İşleri

Bala: Bala Gençlik Merkezi

Kahramankazan: Kahramankazan AYM

Kızılcahamam: Kızılcahamam G.M.Ç.K.

Akyurt: Akyurt Aile Yaşam Merkezi

Kalecik: Kalecik AYM

Polatlı: Polatlı AYM

Çamlıdere: Çamlıdere Fen İşleri AYKOME

Beypazarı: Beypazarı Fen İşleri

Ankara Belediyesi Burs Verir mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerine ayda ortalama 400 TL civarında burs veriyor. Bu burs tutarıda Ankara Belediyesi Yardımları kapsamına girer. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katkılarıyla hayata geçirilen Başkentin Güneşleri Eğitim Yardımı programı, öğrencilerle maddi imkânları olanların bir araya gelerek öğrencilere burs vermesini sağlayan bir platform.

Program için belediye bursu almaya hak kazanabilmenin temel şartları şunlardır:

  1. T.C. vatandaşı olmak
  2. Tamamen özel veya devlet üniversitelerinde finanse edilen önlisans veya lisans öğrencisi olmak.
  3. Düzenli bir akış içinde eğitim aşamasında kalma

Kriterleri karşılayan adaylar, online olarak Başkent Güneşleri Eğitim Yardımı Formunu doldurarak başvurularına başlayabilirler.

Ancak Ankara Belediyesi Yardımları programı başvuruları devam ederken, eğitim yardımı programı şu anda başvuruları kabul etmiyor. Konu ve başvuru tarihleri hakkında daha fazla bilgi +90 312 433 22 numaralı telefondan alınabilir.

Ankara Belediyesi'nden Doğalgaz Yardımını Nasıl Alınır?

Ankara Belediyesi Yardımları, Kış Kış Destek Paketi kapsamında sosyal yardım alan vatandaşlara aylık 500 TL, kış sezonunda ise 2 bin 150 TL tutarında akaryakıt ve doğalgaz yardımı yapıyor.

Ankara Belediyesi yardımları bu haberin başında da belirttiğimiz gibi sosyal yardım başvuruları kapsamında verilmektedir. Yani sadece sosyal yardım başvurusunda bulunanlar bu yardımı alma şansına sahip oluyor.

Web üzerinden Ankara Belediyesi Yardımları için ilk başvuru tamamlandıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli kişilerle iletişime geçecektir. Bu görüşme sırasında doğalgaz temini konusunda Ankara Belediyesi Yardımları ihtiyacı olduğunu belirterek başvuruda bulunabilirler.

Ayrıca duyurularımızın ilk bölümünde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal destek ve Ankara Belediyesi yardım merkezlerini ziyaret ederek de doğalgaz yardımı talebinde bulunabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mansur Yavaş Başkanlığında yürüttüğü sosyal yardımlar kapsamındaki destekleri için güncel haberleri personel sağlık üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi