Salıncakta fotoğraf çektirirken para istediler

Kayınvalidesine bıraktığı 9 aylık eşini görmek için Sinop Boyabat’tan ilimize gelen yoğun bakım servisinde görev yapan Doktor Muhammet Mustafa Sulak 2 Mart Salı günü Kartepe’ye çıktılar. Burada hamile olan eşi Mine Solak’ı gezdiren ve hava aldıran doktor dönüş yolunda Doruk Izgara’nın yanında bulunan salıncakta fotoğraf çekildiğini görünce inip eşinin fotoğraflarını çekmek isteyince kendilerinden para istenmiş. Parayı ödemesine rağmen kendisi için söylenen’ Böyle salakların paralarını böyle alacaksın’ sözleri üzerine ‘Böyle yavşaklara böyle parasını vereceksin’ cevabını verince eşinin gözleri önünde feci şekilde dövülmüş.

Olay yerine gelen jandarmaya şikayetçi olan doktor ve eşi olayın peşini bırakmayacaklarını dile getiriyorlar. Doktoru darp eden kişilerinden doktordan şikayetçi oldukları öğrenildi.

şte darp edilen doktorun olayla ilgili anlattıkları:

Ben Sinop Boyabat ta covid yoğun bakımda çalışan anestezi uzmanı Dr. Muhammet Mustafa Sulak. Nöbet çıkışı nöbet ertesi izinli olarak 9 aylık hamile eşimin yanına geldim. Eşim burada bir hastanede takipli olduğu için doğum yaklaşınca Kocaeli’ne annesinin yanına bırakmıştım.

Eşimle biraz gezelim diye 02.03.2020 tarihinde Kartepe’de birkaç mekana gittik. Saat 14.00 sularında Kartepe’den inmekteyken bir mekanın yanındaki salıncakta birbirinin resmini çeken çiftler gördük. Bizde arabayı park ettik. Salıncağı yanına gittik eşimin bir fotoğrafını çektim salıncaktan eşim indiği sırada salıncağı sahibi olduğunu öğrendiğimiz Doruk Restoran’dan bir kişi ‘Salıncağı paralı olduğunu ve izinsiz kullanamayacağımızı’ söyledi. Sonrasında ‘Bizim bundan haberimiz olmadığını ama para vermek gerekirse çok rahat bir şekilde parayı verebileceğimi’ söyledim.

Sonra yanıma gelen Efe Korkmaz isimli şahıs, ‘Abi paraya gerek yok’ dedi ama arkadan Mertcan Korkmaz isimli şahıs ‘Al al paralarını al, 5 dakikasına 50 lira al’ dedi.

Efe Korkmaz isimli çocuk istemeye istemeye aldı ve arkasını dönüp giderken bende arabama yönlendim. Tam o sırada arkadan Mertcan Korkmaz isimli şahıs el kol işaretleriyle, ‘Böyle salakların paralarını böyle alacaksın işte’ dedi.

Ben de ‘Böyle yavşaklara(asalak demek) böyle parasını vereceksin’ dedim. Bunun üstüne ‘Beni katil mi edeceksin?’ diye Efe Korkmaz üzerime saldırdı. Ardından Mertcan Korkmaz da geldi, boğuşurken omuzum çıktı ve yere düştüm.

Ben yerdeyken ayak tabanlarıyla yüzüme 20 kez falan vurdular. Eşim ‘Ben hamileyim yapmayın’ diye bağırmasına rağmen eşimi de iterek yere düşürdüler. Sonrasında ben hareketsiz kalınca bıraktılar. Biz üstü başı çamurluyken yoldan geçenler yanımıza durdu ve jandarmayı aradılar. İşi hukuka yansıttık. Eşimin söylediğine göre kafama öldürmek hırsıyla vurduklarını ve bir sürü küfür ettiklerini söyledi. Tabi ben o sırada kolumu hareket ettiremediğim için tüm tekmeleri kafamda buldum ve o an hatırlamıyorum bile. İşin tuhaf tarafı benden şikayetçi olmaları, artık ne sallayacaklarsa.’