Üniversite Rektörlüğü memurlar net'e yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın 14.08.2020 tarihli İzolasyon Tedbirleri Konulu Genelgesinden dolayı Covid19 testi pozitif olanların ve temaslı olanların sınava alınamayacağı belirtilmiştir.

Ancak bu durumda, ÖSYM'nin, İçişleri genelgesinin yayım tarihinden 20 gün sonra emsal bir uygulamaya imza atarak, Covid19 testi pozitif çıkanlar ile temaslıları yedek salonlarda nasıl sınava alabildiğinin cevabı bulunmamaktadır.

ÖSYM YAPTI, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAPMIYOR!

Daha 2 ay önce yapılan YKS sınavında bile Covid-19 testi pozitif çıkan öğrenciler için Sağlık Bakanlığı tarafından özel önlemler alınmış, Öğrenciler, Sağlık Bakanlığının özel araçları ve ambulanslarla evlerinden alınarak sınava girecekleri okullara getirilmişti. Sırayla alınan öğrencilerin, kendilerine ayrılan farklı bölümlerde tek başlarına sınava girdiği ve diğer öğrencilerden farklı giriş-çıkışları kullandırılmıştı. Sınavın ardından öğrencilerin tekrar araç ve ambulanslarla evlerine de bırakılmıştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI KENDİ PERSONELİNİ TAŞIYAMIYOR MU?

Bu hizmeti Sağlık Bakanlığı kendi personeline veremez durumda mıdır? Sadece tek bir sağlık personelinin dahi alınan bu karar nedeniyle Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına giremeyecek olmasının açıklamasını Bakanlıkta görev yapan hangi bürokrat veya yetkili yetkisiz hangi sendika başkanı yapabilecektir.

SAĞLIK SEN'İN YAZISI DA BOŞA ÇIKTI!

Öte yandan Sağlık Sen tarafından dün açıklanan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Covid19 testi pozitif olanların ve temaslı olanların sınava alınamayacağıyla ilgili yazı gönderdik açıklaması da Rektörlüğün yaptığı açıklamayla çökmüş oldu. Sağlık Sen'e cevap vermeyen Rektörlük Memurlar Net 'e aşağıdaki açıklamayı göndererek kararını savundu.

İŞTE ANADOLU ÜNİVERSİTESİNİN AÇIKLAMASI

29.09.2020 tarihli internet sayfasında yayınlanan haber ile Anadolu Üniversitesi'nin hafta sonunda yapılacak olan yerel yönetimler ve Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınavlarında Covid-19 hastaları ile temaslıların sınava alınmayacağından bahisle ağır şekilde eleştirilmiştir. ÖSYM Başkanlığınca 06.09.2020 tarihinde yapılmış olan sınav da emsal gösterilmiştir.

İçişleri Bakanlığı'nın 14.08.2020 tarihli İzolasyon Tedbirleri Konulu Genelgesi ile salgınla mücadele kapsamında alınacak tedbirler sıralanmış ihlali halinde müeyyideler belirlenmiştir.

Bu kapsamda Covid-19 hastaları ve temaslıların sınava girmesine izin verilmesi İçişleri Bakanlığı genelge hükümlerine ve kamu sağlının korunmasına aykırılık teşkil edecektir.

Kırk yıldır tüm Türkiye'de ve yurtdışında sınavlar gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi teknik olarak tüm donanım ve yetkinliğe sahip olup kamu menfaatleri doğrultusunda hareket etmektedir.

Kaldı ki 04.10.2020 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak olan sınav Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokol uyarınca gerçekleştirilecektir. Adaylarda aranacak şartlar ile sınav koşulları ilgili Bakanlık tarafından belirlenmiştir. Konuyla ilgili gerekli duyuru da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmıştır.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar dikkate alınarak ilgili haberde düzeltme yapılacağını sorumlu habercilik anlayışı gereği beklemekteyiz. Aksi taktirde yasal yollara müracaat edilecektir.

Editör: Haber Merkezi