Hemşire Nurten Turan’a Doğa Sporları Kulübü Yönetimi tarafından Ağrı Dağının zirvesine çıkması nedeniyle görev yaptığı hastanenin bahçesinde plaket takdim edilerek onurlandırıldı.

Ağrı dağı zirvesine çıkmanın mutluluğunu anlatan hemşire Nurten Turan, dağcılığın kendisi için bir aşka dönüştüğünü, iş stresini arttığını, kendini eğittiğini, olgunlaştırdığını ve hatta terbiye ettiği muhteşem bir spor olarak gördüğünü söyledi.

Hemşire Turan şöyle konuştu: "Dağcılık hiç kimseye gösteri yapmadığım, kendimle başbaşa olduğum, ruhumdaki acı, öfke ve şefkatleri tamir ettiğim harika bir spor. Benim için anlamı çok büyük. Her zirveye ulaştığımda, rüzgarın sesini dinlediğimde, bir kuşun süzülüşünü izlediğimde, bayrağımızı dalgalandırıp ‘başardım’ diye kendi kendime mırıldandığımda içimde tarifsiz bir huzur ve kocaman mutluluk hissediyorum. İnsanların doğayla içiçe yaşayarak onu koruması en büyük arzum. Bir dileğim ise bu başarımın birilerine feyz olup, tutkularının peşinden gitmelerini sağlamış olmaktır. Bu vesile ile bu gün beni onurlandıran Kulüp yöneticilerime şükranlarımı sunuyorum.