Olay Iğdır’da yaşanıyor. TikTokçuların çekimi öncesi ambulansın plaka kısmında hangi ile ait olduğu kapatıldığı görülüyor. Geri kalan AY 895 kısmı ise açık bırakılması dikkat çekiyor. Plakayı gizlerken ambulans şoförü, hemşire ve teknisyen yolda bekleyen TikTokçu’ya siren sesiyle selamlayıp “Melek, Melek… Iğdır’a hoş geldin.” anonsu yapıyor.

Bu anonsla şoför plakayı gizlemeyi anlamsızlaştırıyor ve ambulansın hangi ile ait olduğunu da ifşa etmiş oluyor. Görüntülerde TikTok çekimleri eğlenceli bir şekilde başlayıp neşeli bir şekilde bitiyor.

Ancak görüntüler Melek’in TikTok’un da yayınlanmasından sonra devletin ambulansını TikToklarına alet etmelerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da etiketleyerek şikayet edenlerin sayısı hızla artıyor.

Bu görüntülere sosyal medyada tepki gösteren Şanlıurfalı Osman Karakuş “Ben olsam o ambulansı trafikten men ederim. İçindeki hemşire ve teknisyene de 1 yıl ücretsiz işten uzaklaştırma cezası veririm. Neyi ne amaçla kullanmalarını ancak öyle öğrenirler.”ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi