DEVLET HASTANELERİNİN KAPANMASINI İSTER MİSİNİZ?

Bağımızda küçük bir toprak kayması olmuş, “istinat duvarı yapman lazım” dediler.Usta çağırdık, “malzemesi benden olursa metre karesi 600 liraya, malzemeyi sen alırsan 300 liraya yaparım” dedi.

“Kaç günde yaparsın?” dedim.

“Üç, bİlemedin dört günde yaparım. 50 metre karelik yer var burada 15 bin lira alırım. Buna yiyecek ve içeçeklerimiz dahil değil” dedi.

“Usta ben bir ayda 700 hasta bakıyorum, 15 ameliyat yapıyorum 8000 bin maaş alıyorum, sen üç günde benim 2 katım para istiyorsun” diye söylendim.

“Sen az maaş alıyorsan o senin sorunun hocam, itiraz et sen de o zaman. O paraya çalışılır mı?” dedi.

Oğlana matematik dersi alıyoruz, saati 250 liradan!

Ben ayda 10 gün yani 240 saat icapçıyım, yani her ihtiyaç olduğunda hastaneye gidiyorum, ayda 1640 lira icap parası alıyorum.

Saatim 7 liraya geliyor!

Ağaçlar için gübre istedik, traktörcü 3 kilometre yol için “350 lira nakliye alırım” dedi.Ben her ay, 2 defa 110 kilometre uzaktaki Dikili Devlet hastanesine , 4 saat gidiş, 4 saat geliş yapıp toplamda 220 kilometre yol gidip geliyorum. Devletin bu görev için verdiği para 67 liraydı ( Yazı ile Altmış yedi lira!), şimdi zam geldi, tam tamına 107 lira oldu!

Otoban ücreti bile daha fazla!

Üstelik kendi hastanemde çalışmadığım için de 2 gün maaşım kesiliyor! “Usta ben 220 kilometreye 107 liraya gidip geliyorum” dedim.“Abi kusura kalma ama sende hiç akıl yok mu? O paraya çalışılır mı? Üstelik o kadar sene okumuşun!” diye acıyarak baktı.

Adamlar haklı!

Biz “Aman hastalar mağdur olmasın” “Aman iş ameliyatlar kalmasın” “Aman insanlar ilaçsız dermansız kalmasın” dedikçe bize binen binene!

Ama artık yeter!

Gerçekten yeter!

İnsanlar gerizekalı, salak yerine konulmaktan bıktı!

“Üzerinde çalışıyoruz”, “Bugün çıkıyor” “ Meclise geldi” denilerek yıllardır oyalanıyoruz. Emeğimiz bir çöpçünün emeğinin altına indi.

17-18 Mayıs grev yapacağız!

Olmazsa bir daha yapacağız!

Sizleri mağdur etmek istemiyoruz ama sesimizi duyurmamızın da başka bir yolu yok!

Grevden başka bir yol önerisi olan varsa onu da yaparız.

Sevgili Hastalar;

Lütfen siz de destek olun!

Devlet hastanesinde doktor kalmazsa ( ki amaç da devlet hastanelerini satmak zaten ) muayene ve tedavi için çokça para ödemek zorunda kalacaksınız!

İyi doktor her yerde iş bulur!

Ama o doktora sadece parası olan ulaşır.

Lütfen bunu siz de bir kez daha düşünün.

Devlet hastanelerinin kapanmasını ister misiniz?

Dr. Deniz Arslan