Bölgenin en büyük hastanelerinden biri olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ne eğitim ne de araştırma adına elle tutulur, gözle görülür bir şey kamuoyuna yansımazken, skandalların ardı arkası kesilmiyor. Gaziantep kamuoyu son günlerde, bir uzman hekimin hastane başhekimi ile yaşadığı, ego ve kibir dolu, tıp etiğine yakışmayan olayı konuşuyor.

EN UZAK İLÇEYE GÖREVLENDİRİLDİ

Son olarak 40 yılı aşkın hekimlik hayatı olan bir uzman doktorun yaşadıkları, “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Mütevazı kişiliği ve başarılı ameliyatları ile sadece Gaziantep’te değil tüm bölgenin sevdiği bir genel cerrah, hiç beklemediği bir anda ve kendisine hiçbir bilgi sorulmadan ilin en uzak ilçesi olan İslahiye’ye geçici görevle gönderildi. Geçici görevlendirmenin nedenini öğrenmek isteyen genel cerrah, Başhekim Mesut Özkaya ile görüşmek için randevu talep etti. 

KOZMİK ODA GİBİ BAŞHEKİMLİK MAKAMI 

Ancak, bir hafta boyunca başhekimden randevu alamayan genel cerrah bu kez başhekimle görüşmek için torpil aramaya başladı. Sonunda iş dünyasından bazı dostlarının aracılığıyla başhekimden randevu almayı başardı. İş dünyasına ve siyasilere yakınlığı ile bilinen başhekimin makam odasına ulaşmak için 6-7 tane sekreter ve kapıyı geçmek zorunda kalan genel cerrah, asıl şoku başhekim Mesut Özkaya ile görüşmesinde yaşadı. 

TECRÜBELİ DOKTORA BAŞHEKİMDEN ETİK DIŞI CEVAP


*Prof. Dr. Mesut ÖZKAYA - Başhekim

Başhekimden geçici görevlendirmenin nedeni ile ilgili bilgi almak isteyen genel cerrah, çocuğu yaşındaki başhekimin, “Geçici göreve gitmeyeceksen istifa et” şeklindeki sözleri ile 40 yılı aşkın meslek hayatındaki en büyük hayal kırıklıklarından birine şahit oldu. Başhekimin, bir açıklama yapmak yerine, yılların uzman hekiminin yüzüne bile bakmadan, “İstifa et” demesi sağlık camiasının büyük tepkisini kazandı.

Editör: Haber Merkezi