Medya Ege’de köşe yazarlığı yapan Ali Eyce isimli densiz, tahlil sonucu soran vatandaşa “olsa burada olur, kör müsün yok” denildiğini, dış kapıda bekleyen vatandaşa “şimdi polisi çağırtıp aldırırım seni, karşı kaldırıma geç” denildiği gibi genel ifadelerle sağlık çalışanlarınının tamamını töhmet altında bırakacak iddialarda bulunuldu.

Yaptığı tespitlerle adeta hastanelerde sağlık çalışanlarının vatandaşların her sorusuna olumsuz, ters cevap verdiği gibi bir algı ortaya koyan köşe yazarı Ali Eyce, sosyal medyanın etkisinde kalarak sağlık çalışanlarına yönelik ağır eleştiriler de bulundu.

Nereye gideceğini soran bir vatandaşa “istersen elinden tutup götüreyim. Tabelaları oku bulursun” denildiğini, doktoru soran bir vatandaşa “doktorum bekçisi miyim, bekle gelir elbet” diyeni gördüğünü ileri süren Eyce, girdiği odada kimseyi bulamayan vatandaşa “bekle elbet birgün gelirler” denilerek adeta dalga geçilen ifadelerle sağlık çalışanlarının vatandaşlara muamele yaptığını iddia etti.

Yazısının sonunda vatandaşlara seslenen Eyce, “sağlık çalışanlarına dikkat!” diyerek neyi amaçladığı belli olmayan mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda devlet ve millet olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” diyen Ali Eyce, vatandaş olarak sağlıkta şiddet konusunda nasıl bir destek verdiği belli olmazken nasıl köstek olduğunu yazdığı yazı ile ortaya koydu.

"Hastaneye Her Gireni Terörist Olarak Görüyorlar"

Yazısında eleştiri dozunu artıran Eyce, sağlık çalışanlarının bir yerden talimat mı aldılar diyerek “hastaneye her gireni sabıkalı, terörist, şiddet eğilimli ve psikolojik sorunlu insan gibi görüyorlar” diyerek akıl almaz bir yoruma imza attı.

“Biz sağlık çalışanlarını seviyoruz onları sonuna kadar kollamaya devam ederiz” gibi süslü cümle kurmayı da ihmal etmeyen Eyce, hangi sağlık çalışanının bir vatandaşı terörist gibi gördüğünü umarız açıklar. Sağlık çalışanları bu ve benzeri ağır ithamları asla hak etmemektedir. Sağlıkçıları vatandaşa bu şekilde lanse etmenin, somut herhangi bir delile dayanmayan tespitlerinin ise bir suç unsuru olduğu da açıkça ortadadır.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.