İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sağlıkçı kardeşlerim çarşamba günü grup toplantımızda, yaşadığınız tüm mağduriyetleri duymayan sayın Erdoğan'a duyuracak, çözümlerimizi sunacağız" dedi.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme ve hakkaniyetli maaş zammı uzun süredir gündem maddelerinden biri olarak yerini koruyor. Önce bütçe görüşmelerinin ertesine ardından 22 Aralık tarihine ertelenen maaş zammı açıklaması son olarak 3 Ocak 2022 tarihinde belli olacak olan enflasyon oranının ardından açıklanacağı öğrenildi. Sürekli ertelenen ve net bir sonuç alınamayan zam meselesine binlerce sağlık çalışanı sosyal medya hesapları aracılığıyla tepkisini gösterdi. 

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Sağlık çalışanlarının paylaşımlarına tepkisiz kalmayan Akşener Twitter hesabından cevap verdi. Akşener, "#SnAksenerSağlıkcıyaZam diyen pandemi döneminin kahramanları sağlıkçı kardeşlerim, çarşamba günü meclis grup toplantımızda, yaşadığınız tüm mağduriyetleri duymayan sayın Erdoğan'a duyuracak, çözümlerimizi sunacağız. Haklarınızı yedirmeyecek, bu işin peşini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Atılan tweetlerden bazıları şu şekilde: