Bir vatandaşın sosyal medya aracılığıyla paylaştığı videoda, gece yarısı fiyatlarına gelecek zam dolayısıyla benzin istasyonunun sevk yapan ambulansa yakıt vermediği, 3 saat sonra polis geldiğinde yakıt verildiği iddia edildi.

Ahmet Doğruyol: Ambulansa akaryakıt vermediler

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, ambulansa sadece 200 liralık akaryakıt verildiğine dair bir video paylaşarak, dün gece ambulanslara sınırlı akaryakıt verildiğini iddia etti.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzin ve motorine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10'un üzerinde zam yapıldığını açıklamıştı. Zammın açıklanmasının ardından ülkenin dört bir yanında yurttaşlar akaryakıt istasyonlarının önünde benzin ve motorin kuyrukları oluşturdu.

Öte yandan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, dün gece ambulanslara sınırlı akaryakıt verildiğini iddia ederek açıklamalarda bulundu.

BU NASIL BİR VİCDANDIR

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Akaryakıta zam gelecek diye 112 ambulanslarına akaryakıt vermemek, ya da sınırlı miktarda akaryakıt vermek nedir? Tarafımıza ulaşan ve sosyal medyada paylaşılan pek çok paylaşımda akaryakıta zam gelecek gerekçesiyle, 7/24 görevi başında olan 112 ambulanslarımıza akaryakıt verilmemiş, ya da sınırlı miktarda akaryakıt verilmiştir. Can taşıyan devletin aracına mazot vermemek hangi vicdana sığar? Bir vatandaşımızın hayatı sizin kazanacağınız paradan daha mı değersizdir? Dün akşam ülkemizin pek çok yerinde 112’lerde görev yapan çok sayıda sağlık çalışanımız akaryakıt istasyonu görevlileri ile karşı karşıya gelmişlerdir. Görülüyor ki akaryakıt istasyonları bu konuda acilen uyarılmalıdır. Ambulansa akaryakıt vermeyen görevliler, unutmayın o ambulansın içerisinde sizin bir yakınınız da olabilir. Hiç bir gerekçe, bir candan daha değerli olamaz. Önce insan” dedi.