Sözcü Gazetesinde Veli Toprak’ın hazırladığı haberde, Maliye Eski Bakanı Mehmet Şimşek’in Ak Parti’ye dönmem dediğini iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’laa yan yana çekilen fotoğrafı için de “ben istemedim” dediği iddia edilen haberle ilgili Mehmet Şimşek sosyal medyadan açıklama yaptı.

“Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz”

“Erdoğan'la olan o fotoğrafı Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı”

“Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil”

“Sürekli para basılıyor, halen de basılacak gibi görünüyor. Böyle enflasyon mu düşer? BİM'e, A-101‘e baskı yapmakla, ‘Fiyatları indirin, zam yapmayın' demekle enflasyon düşmez. Bildiğim bir marketin kar marjı sadece yüzde 4. Nereye kadar ‘Zam yapmayın' diyebilirsiniz.”

“Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile (Erdoğan'ı kastediyor) bana bırakmaz, bırakamaz. O yüzden dönmemin bir anlamı olmaz.”

Şimşek, Sözcü'nün haberini yalanladı

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sözcü gazetesinde hakkında çıkan haberi sosyal medya hesabı Twitter'dan yayınladığı mesajla yalanladı. Yaptığı açıklamada Şimşek, "Değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür" ifadelerini kullandı.

'İTİBAR ETMEYİN'

Sözcü'de çıkan haberi yalanlayan Şimşek, "Bugün Sözcü Gazetesi kaynaklı çeşitli platformlarda şahsıma atfedilen değerlendirme ve haberler kasıtlı ve hayal ürünüdür. Seçim atmosferine girilen şu ortamda aziz milletimizden istirhamım, doğrudan şahsımdan duymadığınız hiçbir habere lütfen itibar etmeyiniz. Saygılarımla" dedi.

Editör: Haber Merkezi