2023 genel seçimleriyle ilgili AK Parti kanadının çalışmaları hakkında kulis bilgileri Abdulkadir Selvi’nin köşesinde yer aldı.

Milletvekili listelerinde değişiklikler bekleniyor diyen Selvi, bu oranın % 60 ya da 70 seviyesinde olmadığını %40’ın biraz üzerinde olabileceğini söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin

ister ortak aday ister çoklu aday ile Erdoğan’ın karşısına çıksa da herhangi bir riskin gözükmediğini, Erdoğan’ın İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ya da Mansur Yavaş’la yarışması durumunda ilk turda ama farklı oranlarda seçimi kazanacağını belirtti.

Ak Parti’nin Cumhur ittifakı olarak mecliste çoğunluğu sağlamak için çalıştığını belirten Selvi, 300 ün üzerinde milletvekili çıkarmak için çaba gösterildiğini aktardı.

Abdulkadir Selvi Bakanların milletvekili adayı olmasının üzerinde çalışıldığını belirtirken Bakanların seçim bölgelerinde sürükleyici olduklarını bu yüzden Erdoğan’ın kabinede devam etmek istediği Bakanları seçimden sonra istifa ettiriceğinin söylendiğini yazdı.

Bakanların, milletvekili adayı olması düşünülüyor. Bakanlar seçim bölgelerinde sürükleyici oluyor. Erdoğan’ın Kabine’de devam ettirmek istediği isimleri milletvekilliğinden istifa ettireceği söyleniyor. 2018 seçimlerinde Berat Albayrak, Abdulhamit Gül, Mevlüt Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu milletvekili seçilip daha sonra istifa etmişlerdi. Yerel seçimlerde bazı bakanların büyükşehirlerde belediye başkanı adayı yapılması gündemde."

Selvi, seçim tarihi ile ilgili olarak da "2023 seçimlerinin tarihiyle ilgili bir gelişme oldu. Üniversite sınavlarının 17-18 Haziran’da yapılacağı ilan edildi. Bu demektir ki 18 Haziran’da seçim olmayacak. Üniversite sınavlarının 18 Haziran’da yapılacak olması nedeniyle seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması için lobi yapanlar yine harekete geçecek" dedi.

Editör: Haber Merkezi