‘Devletin kasasını sahte ilaç yazarak boşaltıyorlar’ iddiası Adana’yı karıştırdı. Hastane bu skandal ile çalkalanıyor. Sözcü Gazetesi'nden Mehmet Serbes'in gündeme getirdiği Yüreğir Devlet Hastanesi'ndeki ilaç yolsuzluğu haberi Adana gündemine bomba gibi düştü. Yüreğir Devlet hastanesi Psikiyatri Polikliniği doktorlarından S.H'nin Cumhuriyet başsavcılığına yaptığı suç duyurusu ile ortaya çıkan ilaç yolsuzluğuna ilişkin dört koldan soruşturma başlatıldı.

‘ZIMMET’ten ‘MOBBİNG’e kadar her şey var!

Doktor S.H'nin şikayet dilekçesinde , “Yolsuzluk, evrakta sahtecilik, irtikap, zimmet, görevi kötüye kullanma, mobbing, psikolojik şiddet” suçları konusunda vahim iddiaları barındırıyor ve ilgililer hakkında gereğinin yapılmasını istiyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 14 ŞUBAT 2020 tarihi itibariyle adı geçen tüm doktorların ifadesini aldığı öğrenildi.

Soruşturma açıldı

SGK olayın üzerine gidiyor. Bu hafta içerisinde skandala ilişkin ‘çok önemli gelişmeler’ yaşanabileceği vurgulanıyor. Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer, konunun İl İdaresine, Valiliğe intikal ettiğini, soruşturmanın açıldığını ve bundan sonraki süreçte soruşturmanın sonucunu beklediklerini söyledi.

Kozan ve Ceyhan mercek altında!

Kozan ve Ceyhan’daki Devlet Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nin de incelenmesi durumunda bu skandalın daha da büyüyeceği iddia ediliyor. Devletin kasasının nasıl boşaltıldığı bu incelemeyle ortaya çıkabilir.

Karşılaştırılırsa gerçek ortaya çıkar mı?

Şikayet dilekçesinde adı geçen doktorlarla, diğer tüm resmi hastanelerde çalışan psikiyatristlerin bu ilaçları ne kadar yazdıklarının karşılaştırılması halinde, SGK'nın milyonlarca liralık vurgun ile nasıl karşı karşıya kaldığının anlaşılacağı belirtiliyor.

Hastalara öldükten sonra bile ilaç yazmışlar!

Başka bir skandal da yaşamını yitiren hastalara ilaç yazma vakası… Yaşamını yitiren bir hastaya Yüreğir Devlet Hastanesi'nde öldükten iki gün sonra ilaç yazıldığının belgesi de savcılığa iletilmiş.

Iddialar yenilir yutulur cinsten değil!

Yüreğir Devlet Hastanesi'yle ilgili bir başka iddia ise hastanenin acil servislerinde çalışan bazı doktorların, görevlendirme ile gelen aile hekimlerinin de hastalarını kendileri muayene etmiş gibi yaparak 24 saatte 500-600 hastaya bakmış gibi gösterip döner sermayeden haksız fazla pay aldıkları iddia ediliyor.

SAYGI ÖZTÜRK KAHRAMANMARAŞ DETAYINI YAZDI

Herhalde, hastane yönetiminin yerine de soruşturma bitene kadar başka yöneticiler atanacaktır.

Aksi durum şüphe uyandırır.

Bu kadar olay olurken yönetimin sessizliğini korumuş olması karşısında “Acaba kendilerine güçlü bir siyasi destek mi var? Arkalarında kim var?” diye düşünmeden edemiyorum.

Çünkü öğrendiğime göre, hastane müdürü AKP eski Kahramanmaraş Milletvekilinin kardeşiymiş.

Kahramanmaraş'tan burayı mı yönetiyorlar?

Acaba böyle bir siyasi destek mi var? Fakat böyle bir siyasi destek varsa o da deşifre olmalı.

Bana bir yetkilimizin söylediği gibi devlet hastanesi kimsenin babasının dükkanı değil…

Editör: Haber Merkezi