Milletvekilinin 28 bin lira, Valinin 29 bin lira maaş aldığı bir dönemde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun’un 8 yıldır aynı görevde kalmaya ısrar etmesinin nedeni olarak 36 bin lira tutarındaki maaşı gösterildi.

Hasan Tosun, ‘Başhekim olmasam daha fazla kazanırım’ diyor ama gerçekler öyle demiyor.


Başhekim Maaşı, Başhekim Yardımcısı Maaşı Ne Kadar Oldu? Ocak 2022 - TIKLAYIN


Uzman doktorun ayda 1000 muayene, onlarca ameliyat, dört beş tane nöbet tutarak maaş, ek ödeme ve nöbet ücreti ile alabildiği maaş 20 bin lirayı buluyor.

Başhekim Hasan Tosun, oturduğu yerden 36 bin lira maaş alıyor.

Hasan Tosun’un önerisiyle Zonguldak İl Sağlık Müdürü olan Ertuğrul Güner’in maaşı ise 38 bin lira. O da hekimlik yapsa alabileceği en yüksek maaş 20 bin lira.

Zonguldak’taki sağlık sektörünü sendika ve diğer ilişkileriyle organize ettiği söyleyen Nazım Erduran’ın maaşı ise 18 bin lira. Bir hekim kadar maaş alıyor. Onun da işi zor. Sağlık Müdürlüğü’nde o kadar operasyon yapıyor!

Yani kimse Zonguldak aşkıyla çalışmıyor. Görevde kalmak ve pozisyonlarını korumaya çalışmalarının nedeni aldıkları yüksek maaşlar.
‘Devlet veriyor, onlar alıyor’ denilebilir. Ama kimse olayı hizmet aşkı, Zonguldak aşkı olarak anlatmasın.
Hizmet aşkı, meslek aşkı, Corona Virüs sürecinde insanlarla temas eden, onların sağlığı için kendi sağlığını hiçe sayan, gecesini gündüzüne katan hekimler, hemşireler ve tüm sağlık personelinindir.

Kaynak: Pusula Gazetesi