“Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyiz” diyen Kurtulmuş, Habertürk ekranlarında asgari ücrete dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Programın sunucusu Kübra Par’ın “asgari ücret ne kadar olacak?” sorusunu cevaplayan AK Parti Genel Başkan Vekili, “fiyat söylemem ama kural söylüyorum. Bir kere vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyiz. Bu zor süreçte vatandaşlarımızın beklentilerinin altında adım atılmadığı. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Habertürk’te yayımlanan canlı yayında gazeteci Kübra par’ın sorularına cevap verdi.

Gündeme dair pek çok konuda açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, asgari ücret zammı konusunda da milyonları heyecanlandıran ifadeler kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Kübra Par'ın "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, rakam vermekten kaçınırken artış konusunda enflasyonu işaret etti. Kurtulmuş, "Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Kurtulmuş konu hakkında şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl iki sefer asgari ücret düzenlemesi yapıldı. Bu yıl sonunda asgari ücret, emekli ve memurda aynı şekilde düzenlemeler yapılacak.

"FİYAT SÖYLEMEM AMA KURAL SÖYLÜYORUM"

Fiyat söylemem ama kural söylüyorum. Bir kere vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık'ta toplanacak. Bu tür rakamların telaffuz edilmesi aslında vatandaşımıza haksızlık.

"VATANDAŞLARIMIZIN ALIM GÜCÜNÜ YUKARI ÇEKECEĞİZ"

Bu zor süreçte vatandaşlarımızın beklentilerinin altında adım atılmadı. Kimse de bol keseden rakamları telaffuz etmesin. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak."

Editör: Haber Merkezi