Edinilen bilgiye göre aşı için Aile Sağlığı Merkezi’ne (ASM) davet edilen çocuğun babasının “bekletildiğini” iddia ederek, sağlık merkezi personeliyle tartışmaya başladığı, Hastaların güvenliğini sağlamak için belli bir sıra dahilinde fiziki mesafenin korunduğu sırada işlemlerinin yapıldığını anlatmaya çalışan aile hekiminin hasta yakını tarafından ölümle tehdit edildiği öğrenildi. 

Konuyla ilgili İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada;

“Meslektaşımız, şahıs hakkında şikayetçi olmuş ve adli işlemlerin başlatılması için karakolda ifade vermiştir. Ayrıca olayla ilgili olarak Beyaz Kod verilmiştir. Adli süreç başlatılmıştır. Olayla ilgili bilgi sahibi olduktan sonra Odamız Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı, Yönetim Kurulu üyemiz Dr. Nuri Seha Yüksel ve avukatımız Mithat Kara meslektaşımız ile iletişim kurarak mesleki ve hukuki olarak odamızın desteğini iletmiştir. Odamız hukuki süreci meslektaşımız adına takip edecektir” denildi.

HEKİMLİK YAPMAYA DEVAM

ASM’lerin güvenliğinin sağlanması büyük önem taşıdığını ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Sağlık çalışanlarının ölümle tehdit edilmesi biz sağlık çalışanlarını bir kez daha derinden üzmüştür. Pandemi döneminde dahi çocukların aşılarını aksatmamak için canla başla mücadele eden aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının bu tür davranışlarla karşı karşıya kalması kabul edilemez. Biz hekimler, her ne koşulda olursa hekimlik yapmaya devam edeceğiz. Tek beklentimiz, güvenli ve şiddetsiz bir çalışma ortamında çalışmak.”

Editör: Haber Merkezi