Vali Ustaoğlu yaptığı açıklamada; "İlimizde görevli Dr. Yılmaz Babutcu'yu tehdit eden Tuncay Yalçınkaya isimli şahıs gözaltına alınmış olup çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ile birlikte ev ve işyerine yaklaşmama yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kovid-19 salgını sürecinde fedakarca halkımıza hizmet eden sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddet eylemini şiddetle kınıyorum." dedi.

NE OLMUŞTU?

Trabzon'da aile hekimi Yasin Babutcu'yu ölümle tehdit eden vatandaş, doktorun şehri acilen terk etmesini istedi.

Kendisine yapılan telefonla tehdidi kayıt altına alan Dr. Yasin Babutcu o anları sosyal medya hesabından yayınladı.

Trabzon'u terk etmesini isteyen kişi doktor Yasin Babutcu'ya; "DEFOL GİT TRABZONDAN!, NE MAZERET UYDURUYORSAN UYDUR, TRABZONU TERKET. BENİM ACIM ÇOK SICAK. BABAMI SENDEN DOLAYI KAYBETTİM. SENDEN DOLAYI KAYBETTİM, BAŞKASINDAN DEĞİL. TRABZON'U TERKET. BAK BEN SANA MERTLİK YAPIYORUM. TRABZON'U TERKET KARDEŞİM. BENİM ACIM SICAKKEN SENİN ÇOCUKLARINI YETİM BIRAKMAK İSTEMEM. TRABZONU TERKET KARDEŞİM. TERKET. ALLAH RIZASI İÇİN DİYORUM, YOKSA KATİL EDERSİN BENİ." dedi.

Dr. Yasin Babutcu "Ölümle tehdit ediliyorum, hastalarımız için gece gündüz teyakkuzda iken karşılığı bu olmamalı..bu şartlarda nasıl hizmet vereceğiz" dedi.

TRABZON'DA DOKTORU TEHDİT EDEN ŞÜPHELİ İKİNCİ KEZ GÖZALTINDA ALINDI

Trabzon'da aile hekimi Yılmaz Babuçtu'yu telefonla arayarak tehdit eden şüphelinin Tuncay Y. (48) olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından tepkiler üzerine şüpheli savcılık talimatı ile yeniden gözaltına alındı. Tuncay Y., Of Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.