İstanbul Esenyurt‘ta bir aile sağlığı merkezinde görev yapan hekim, ASM’ye koruma amaçlı gelen polislerin neden orada bulunduklarını öğrenmek için İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü aradı.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden kendisine SABİM’i arayan bir hasta yakınının ASM’yi molotofla ortadan kaldıracaklarını, silahla orada kim varsa kafasına sıkacaklarına yönelik tehdit geldiği bilgisini öğrendi.

Söz konusu hastayı hiç görmediğini anlatan hekimin açıklaması şu şekilde:

“Esenyurt 6 nolu asm’de aile hekimi olarak görev yapmaktayım . Bugün öğleden sonra 3 polis memuru güvenliğimizi sağlamak amacıyla asm’ye geldiler. Daha önce böyle bir durum yaşamadığımız için ilçe sağlık müdürlüğündeki yetkililerden bilgi almak istedik . Bir hasta yakını anne ve babasına aşı yapılmadığı gerekçesiyle sabimi arayıp ‘Esenyurt’tu bilirsiniz, Annem babam covid olursa, alırım 10-15 kişiyi molotoflarla Asm yi ortadan kaldırırız. Silahlarla orda kim varsa kafasına sıkarız. Kaybedecek hiçbir şeyim de yok’ gibi tehditlerde bulunduğunu öğrendik. Söz konusu Hastayı hiç görmemiş bir hekim olarak can güvenliğimden endişe ediyorum.”