Geçtiğimiz nisan ayında İzmit Belediyesi’nin yardımı için teşekkür ettiği gerekçesi ile hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma açılan İzmit Saraybahçe Aile Sağlık Merkezi doktoru Sibel Gören, bu sefer aile hekimlerinin maruz kaldığı çifte standartta isyan etti. 
 

ONLAR ÇOK ÇALIŞTI
Pandemi sürecinde hastanelerde sağlık çalışanlarının yanı sıra en çok etkilenen gruplardan birisi de şüphesiz aile hekimleri. Koronavirüs testi yaptıran bütün hastalarını her gün arayarak bilgi almak zorunda olan, ek ödeme alamayan, sürekli olarak ek mesailere maruz kalan ve tatil günlerinde bile sürekli çalışmak zorunda kalan aile hekimlerinden yalnızca birisi olan Sibel Gören, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla adeta isyan etti. 
 

“AİLE HEKİMLERİNE ‘YOK’ DEDİLER”
Yaptığı paylaşımda pandemi sürecinde masa başı görev yapan kişilere bile 3 günde bir izin verilirken aile hekimlerine hiçbir şekilde izin verilmemesi konusunda isyan eden Sibel Gören; “Dönüşümlü mesai dediler, masa başı görev yapıp, kimse ile karşılaşmayanlar bile 3 günde bir işe gittiler, aile hekimliklerine ‘yok’ dediler. Hastanelerde ki birçok işlem ertelendi, zorunlu şeyler için randevu dediler, sayı kısıtlaması geldi, herkesi aile hekimliklerine yönlendirdiler. Başta triajı, randevuyu bile kabul etmediler. Onu geçtik, hastanelerde tüm sağlık raporu işlemlerini durdurdular ama "aile hekimliklerinde devam etsin" dediler ve saçma sapan, her kurumun kafasına göre uydurduğu rapor istemleri bile devam etti.” dedi.
 

“VERDİK DİYE GÖSTERDİKLERİNİN ÇOĞUNU VERMEDİLER”
Gören açıklamalarının devamında filyasyonda görev almalarına rağmen filyasyon ekibinden sayılmadıklarını, tatil günlerinde dahi sürekli çalıştıklarını buna rağmen ek ödemeden muaf bırakıldıklarını söyleyerek; “Tatil, hafta sonu , gece-gündüz demeden pozitif hastaları ve temaslıları arayacaksınız dediler, filyasyonu siz yapacaksınız dediler ama filyasyon ekibi içinde saymadılar. Bazı yerlerde karantina yurtlarında nöbet verdiler ama ne iznini, ne parasını vermediler. Giderlerimiz deli gibi arttı, çünkü her türlü temizlik malzemesine, tıbbi sarf malzemelerine, eldivenlere %200 zam geldi neredeyse, ama cari giderimize ek yapılmadı. Ek ödemeden de muaf tutulduk ( o da ayrı konu, verdik diye gösterdiklerinin çoğuna da vermediler zaten, ya da başka gelirlerini kestiler). Hadi hepsini geçtik, hastalığa yakalanan arkadaşlarımızdan çalışamadığı dönemler için ücret kesintisi oldu.” ifadelerini kullandı.
 

“SEVDİKLERİNİN ACISINI BİLE YAŞATMADILAR”
Sağlık Merkezi’nde personelde pozitif vaka görülmesine rağmen merkezi karantinaya almadıklarını dahi söyleyen Gören; “Personelinde pozitif vaka çıkan ASM’yi vatandaş mağdur olmasın diye yarım gün bile kapattırmak istemediler. Oysa oradaki personelin o andaki psikolojisini geçtim, onun bir önemi olmadığını anlayalı çok oldu da, halk sağlığı için de tehdit oysa .. Sevdiklerini, anasını-babasını kaybedenler oldu, acısını bile yaşatmadılar. Ve bir de her fırsatta sözleşme feshi tehdidi, kurallara uygun çalışmasına rağmen arkası kalın birileri şikayet etti diye, gönülleri olsun diye anlamsız - gereksiz savunma istemleri, ceza vermeler ile iyice tükettiler ...Maske tak diye uyarırsın hakaret ederler, darp ederler. Usulsüz isteklere cevap vermedin diye küfür-hakaret işitirsin, darp edilirsin . Hakkını arasın, kimse sesini duymaz.. Ne yaptı bu aile hekimliği çalışanları size , bi anlasak???” dedi.