Gaziantep Doğuş gazetesinde yer alan iddialara göre;

BAŞHEKİM ÖZKAYA; ‘ALSIN ÇOCUĞUNU ÖZEL HASTANEYE GÖTÜRSÜN’ DEDİ!

GÜNLERDİR AMELİYAT OLMAYI BEKLEYEN HASTAYI ÇARESİZLİĞE MAHKUM ETTİLER!

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ‘HALKIN HİZMETKARIYIM’ DERKEN, BAŞHEKİM ÖZKAYA ‘BEN AHMET’İN, MEHMET’İN DERDİYLE UĞRAŞMAKTAN BIKTIM’ DİYOR!

BAŞHEKİM ÖZKAYA:‘DERDİ OLAN VALİYE TWEET ATIYOR, DERDİ OLAN YEREL GAZETEYE KOŞUYOR’ DEDİ!

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hastanın gördüğü muamele akıllara durgunluk verdi. Cam kapıya kolu giren 17 yaşındaki hasta, açıkta bırakılan koluyla 4 gündür covid-19 bölümünün yanındaki kalp ve damar bölümünde ameliyat olmayı bekliyor. Damarları patlayan hastanın yakınlarının derdini dinlemeyen hastane yetkililerinin, dalga geçer gibi cevapları ise şok etkisi yaratıyor. Hastane Başhekimi Mesut Özkaya, “Derdim başımdan aşkın, özel hastaneye götürsünler” diyor. 17 yaşındaki bir gencin yaşadığı sağlık sorununa karşı “Muhatabı ben değilim” diyen Özkaya, bıraktığı çaresizliğe de atılan yardım çığlıklarına da kulak tıkıyor.

Evde ayağı kayarak cam kapıya kolu giren 17 yaşındaki Bünyamin Zor, hayatının belki de en zor anlarını Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşıyor. Abisi İbrahim Halil Zor ile birlikte 6 Ağustos Perşembe günü acilden girişi yapılan 17 yaşındaki hasta Bünyamin Zor, kanaması olmasına rağmen Kalp ve Damar Cerrahisine bilgi verilmeden el cerrahisine yönlendirildi. Hasta yakını İbrahim Halil Zor, “El cerrahisi Uzm. Dr. Mehmet Vakıf Keskinbıçkı hastanın kolunu spançla kapatarak evine gönderdi. Aynı günün akşamında kardeşimin kolu siyahlaştı ve şişti. Tekrar acile gittiğimizde Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Arı’nın müdahaleleri ile kardeşimin kolu ve canı kurtuldu” dedi.

GÜNLERDİR ACI ÇEKEN HASTANIN SESİNİ KİMSE DUYMUYOR!

Hasta yakını Zor, "Bir gün sonra görüştüğümüzde 11 Ekim Salı günü sabah saatlerinde hastanede olmamız gerektiğini ve ameliyat edileceğini söyledi. Murat Arı, hastamızın serviste gözetim altında kalmasını istedi. Hastamız dün ameliyata alınacakken Uzm. Dr. Mehmet Vakıf Keskinbıçkı, hastayı ameliyata almayacağını ve Covid-19 testi istediğini bize son anda iletti. Günlerce hastanede kalmamıza rağmen ameliyata dakikalar kala test yapılmasını isteyen hekimi, Hasta Hakları Birimi’ne şikayet ettim. Başhekime ulaşmak istediğimde ise Başhekimin özel asistanına derdimi anlattığımda da bana, ‘Başhekimle konuşmak bu kadar kolay mı? Sizi onunla görüştüremem. Konuştuğunuz her şey farazi. Şuan pandemi var. Sesli, düşünüyorum. Kul hakkına giriyorsunuz. Yoğunluğu tahmin etmelisiniz” dedi ve göndermek istedi. Kardeşimin durumunun aciliyet gerektiren bir durum olduğunu, zaten covid-19 servisinin yakınında risk altında olduğumuzu belirttim. Fakat kardeşim kolu açık vaziyette günlerdir acı çekiyor” dedi.

BENİM DERDİM BAŞIMDAN AŞKIN DEDİ, VALİNİN HALKLA İÇ İÇE OLMASINI ELEŞTİRDİ

Gazetemizin ulaştığı Başhekim Mesut Özkaya, yaşanan duruma karşı duyarsız kalarak, “Bu anlattıklarınızın muhatabı ben değilim. Vatandaşla ben görüşemem. 6 tane yardımcım var, vatandaş başhekim yardımcıları ile görüşür. Vatandaş istiyorsa özel hastaneye gitsin. Korona virüs var, benim derdim başımdan aşkın. Ben Ahmet’in Mehmet’in derdiyle uğraşmaktan bıktım. Derdi olan Valiyi etiketleyip tweet atıyor, derdi olan yerel gazeteye ulaşıyor. Ben artık başhekimlikten de bıktım” dedi.

(ASLI EMEKTAR)