1978 Doğumlu olan Zülfikar Akelma Kamu Hastaneleri Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. 

Doç.Dr. Ahmet Zülfikar Akelma Kimdir?

Ahmet Zülfikar Akelma, 1978 yılında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu Şanlıurfa’da okuyan Akelma, 2023 senesinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlığını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları üzerine yaptı.

Doç.Dr. Ahmet Zülfikar Akelma Kimdir?

Zülfikar Akelma Mezuniyeti!

2008 senesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları üzeirne tamamladığı uzmanlık eğitiminin ardından 2013 yılında Çocuk İmmünolojisi ve Alerjik Hastalıkları yan dal uzmanlık eğitimlerini bitirerek 2017 senesinde ise Doçent oldu.

Zülfikar Akelma Öğretim Üyesi Oldu!

2017 senesinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi unvanında görev yapan Akelma, şuanda da aynı üniversitede Çocuk İmmünolojisi ve Alerjik Hastalıklar Bilim Dalı Başkanlığı görevini ifa etmektedir.

Zülfikar Akelma Öğretim Üyesi

Zülfikar Akelma Öğretim 6 Yıl Çalıştı!

2 sene süre zarfında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak ardından 4 sene Çocuk İmmünolojisi ve Alerjik Hastalıklar Uzmanı olmak üzere toplam 6 sene yıl Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı.

Zülfikar Akelma Başhekim Yardımcısı!

2015 senesinde Ankara’nın Keçiören ilçesiyle aynı ismi taşıyan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak sözleşme imzalayan Akelma, 2018-2021 yılları arasında Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevini yaptı.

Zülfikar Akelma Başhekim Yardımcısı!

Zülfikar Akelma TUS

Zülfikar Akelma, genel pediatri ve yan dal uzmanlık konularının peşisıra çocuk cerrahisi ve diğer disiplinleri içeren toplam 22 kısımdan oluşan Pediatri kitabının editörlüğünü yaptı.

Zülfikar Akelma Eşi

Zülfikar Akelma’nın eşi Doç.Dr. Fatma Kavak Akelma’dır. Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanıdır. Bilkent şehir Hastanesinde görev yapmaktadır.

Zülfikar Akelma Kariyeri!

  • 15 Haziran 2021 tarihinde Ankara İl Sağlık Müdürü görevine atandı.
  • 6 Nisan 2022 tarihinde ise Kamu Hastaneleri Genel Müdürü olarak atandı.
  • Ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.
  • Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Editör: Haber Merkezi